Országúton mennyivel lehet jelenleg átmenni a vasúti átjárón?
A legelső előjelzőtáblánál már 40-el kell menni még mindig?
Pár évvel ezelőtt 60-al mentem át (90 helyett) a legelső csíkos táblánál, és megúsztam 5e Ft-al. most sokkal több lenne egy ilyen szemétkedés a senki földjén. Pontosan mi a jelenlegi szabály a vasúti átjárókra szgk-val?
Ha a vasúti átkelőhelyet jelző táblához nincs kirakva külön sebességkorlátozás akkor az adott útszakaszon megengedett sebességgel.
Lakott területen kívül és belül is.
Szóval ha ismered azt az átjárót, tudod hogy jó állapotú és nincs tábla akkor akár 90-el is átmehetsz rajta.
Környéken van olyan átjáró ahol 100-al is kényelmesen át lehet menni(lakott területen kívül)
Meg olyan is ahol még 10-nél is nagyot üt(lakott területen belül)
És persze egyiknél sincs külön tábla.
"most sokkal több lenne egy ilyen szemétkedés a senki földjén."
Szemétkedés?
És 90-nel vagy 60-nal hogyan bizonyosodsz meg róla, hogy nem közeledik vonat az átjáróhoz?
Tudtad, hogy villogó fehérnél is jöhet vonat?
Nagyon köszi!
Szemétládák tényleg lehúztak, és még röhögött is anno, hogy szerencsém, hogy nem 61-el mentem, mert akkor feljelentés lett volna.
Szóval akkor nincs már ilyen, oké. Engem nem az dühített, hogy konkrétan az átjáróban basztatták az embert, hanem az átjárótól baromi messze lévő legelső előjelzőtáblára utaztak direkt, és így nem 40-el, hanem 90-el szopták be rengetegen... Tehát már nincs ilyen. Megnyugodtam, köszi!
Ettől függetlenül akkor is erősen ajánlott lassítani (én magamban még mindig kötelezőnek tartom)
Egyrészt ha kikapsz egy olyan echte Ungarische kátyút egy vasúti átjáróban, még a nyúlványod is kiszakad a helyéről. Másrészt pedig ha nincs lent a sorompó, és világít a fehér fény, akkor az nem azt jelenti, hogy nem jön vonat. Csupán annyit jelent tutira hogy működik az a két darab fehér lámpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!