Autópályán a belső sávban, haladhatok-e 130 km/h-val tartósan, eltekintve a hátsó kerekek kompenzációjától ill. a kisebb útegyenlőtlenségektől, ha nem veszélyeztetek senkit?
"Azért nem kapott büntetést és nem is kap mert ennyivel még 150km/h-val lehet közlekedni pályán. Csak szólok én is."
Persze, hogy lehet. Csak nem szabad.
janzi
Mindenhol a megengedett sebességkorlát + 15%-kal szabad menni. Fölötte büntetés jár.
janzi
"Ezt felejtsd el! Hülyeség."
Miért szerinted ha 131km/h-val közlekedsz a pályán akkor már küldik is a büntetést??? Az adott sebességkorlát +15%. Ezt hidd el. De ha nem hiszed kérdezd majd meg a rendőrt.
Felejtsétek már el, hogy %-tól jár a büntetés!
Megszabott kmh határok. 100 alatt 15, 100 felett 20. Nem x százalék!
És attól, hogy ott még nem büntetnek az nem azt jelenti, hogy mehetsz is annyival.
Ilyent. Ha te laikusként nem az észt osztanád, hanem (a saját tanácsodat megfogadva) megkérdeznél egy rendőrt, akkor tudnád, hogy a sebességhatár 130 km/ óra. Erre rászámolnak még 3 km/h-t (a trafipax és a jármű órájának hibahatárát figyelembe véve). Így tehát szabálysértési bírság keretén belül 134 km/h-tól már büntethetnek 150(+3) km/h-ig 5-30.000 ft-ig. 150(+3) km/h felett pedig megy a közigazgatási bírság a már ismert táblázat szerint.
Ha nem hiszed, kérdezz meg te egy rendőrt!
(10 évig szolgáltam rendőrként, tavaly szereltem le. Csak a miheztartás végett...)
Hát ez baromira érdekes mert több éve így közlekedek. Pályán 145km/h, lakott területen kívül 100km/h. Hozzáteszem nem most kezdtem a vezetést. De lehet vak szerencse.
De áruld el mikor az autóban 130km/h van írva és tévedjen az autó 5%-ot már bírságolhatnának. És az autók nem egyformán mérnek ezt meg tapasztalatból mondom. Már eleve rosszul mér az autó ha nagyobb a kerék. És ha lekapcsolnak ezért, jelentsem fel én is az autógyárat mert hibás terméket adott??? Mert magamat ismerve végső eset lenne az hogy én a bírságot kifizessem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!