Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hova kellett volna besorolnom?

Hova kellett volna besorolnom?

Figyelt kérdés
Párnapja Óbudán a Záhony utcából kanyarodtam a Szentendrei útra(maps link: [link] belső sávból kanyarodtam a Szentendrei út 2.sávjára, de egy másik autós aki a külsőből jött őis ugyanoda akart jönni és ha utolsó pillanatban nemrántom el összekoccolunk.Ki volt a hibás?
2012. okt. 25. 13:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Az előző már leírta. Buszsávba nem szabad kanyarodni, mivel az nem közforgalmi sáv. Akkor szerinted a másik autós hova kanyarodjon?"

Az a para, hogy ott sima 4 sáv van, nincs buszsáv. Igaz a szélső sávban van egy buszmegálló,de az lényegtelen. Kanyarodást segítő vonalak nincsenek felfestve, így a külsőből a külsőbe kellett volna fordulnia, neked meg - ahogy tetted - a második sávba.

2012. okt. 25. 18:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Mindenki mást ír :D ezt szeretem.utolsó:Tuti hogy ott nincs buszsáv? tehát sima 4sávos az út?
2012. okt. 25. 18:42
 13/15 anonim ***** válasza:

Ritkán járok arra, de a 2011-es Norc képen csak a jobb szélső sávból szabad jobbra kanyarodni! Ha így van te voltál a hunyó, a másik autós is szabálytalan volt, mert neki a szélső sávba kellett volna mennie!

Forgatható, nagyítható panorámakép:

[link]

2012. okt. 25. 19:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Hoppá, tévedtem, a norc 2009-es.

:(

A műholdas szerint meg szabad a középsőből jobbra kanyarodni, így a másik volt a balfék!

:)

2012. okt. 25. 19:09
 15/15 anonim ***** válasza:
"Tuti hogy ott nincs buszsáv?" Nem is nagyon emlékszem, hogy lett volna ott valaha is buszsáv.
2012. okt. 26. 04:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!