Hova kellett volna besorolnom?
Figyelt kérdés
Párnapja Óbudán a Záhony utcából kanyarodtam a Szentendrei útra(maps link: [link] belső sávból kanyarodtam a Szentendrei út 2.sávjára, de egy másik autós aki a külsőből jött őis ugyanoda akart jönni és ha utolsó pillanatban nemrántom el összekoccolunk.Ki volt a hibás?2012. okt. 25. 13:22
1/15 A kérdező kommentje:
Kimaradt hogy a szentendrei útra jobbra kanyarodtam.
2012. okt. 25. 13:24
2/15 anonim válasza:
Neked először a külső sávba kellett volna kanyarodnod, és utána átsorolni, mert így gyakorlatilag keresztezted a már a külső sávon haladó autós útját.
3/15 anonim válasza:
Alapvető szabály, hogy mindig sávból sávba kell kanyarodni. Ha ezt nem tartod be, telizöldes kereszteződéssel is bajod lesz, mert te szépen kikanyarodsz a külsőbe, a szembejövő is oda fog, összementek és te leszel a hibás. Tartsd be a kanyarodás szabályait.
4/15 A kérdező kommentje:
De én lényegében"belsőből belsőbe mentem" Neki mivel a külsőbe ment nem a külsőbe kellett volna?
2012. okt. 25. 13:57
5/15 anonim válasza:
Akkor félreértettem az írásod. Szóval ő jött külsőből és behúzott a belsőbe, így egyértelműen ő lett volna a hibás, kétség nem fér hozzá.
6/15 A kérdező kommentje:
Térképről nemtudom így most megállapítani de ha a szélső buszsáv akkoris arra kell kanyarodnia ugye? és csak utána jöhet a 2-3-4.be?
2012. okt. 25. 14:09
7/15 anonim válasza:
Nem, a buszsávot nem veheted igénye, csak a lekanyarodáshoz. Csak akkor szabad bekanyarodnod, a buszsáv utáni első sávra a forgalom zavarása nélkül tudsz kanyarodni.
8/15 A kérdező kommentje:
Na mégegyszer.Térképen ugye van Záhony utca.Padkától számítva van 1.-2. sáv.Szentendrein padkától számítva van 1-2-3-4. sáv.A másik autós a záhogy 1-es sávból a szentendrei 2-esbe akart kanyarodni.Én Záhony 2-esből is a Szentendrei 2-esbe.
2012. okt. 25. 14:20
9/15 anonim válasza:
Az előző már leírta. Buszsávba nem szabad kanyarodni, mivel az nem közforgalmi sáv. Akkor szerinted a másik autós hova kanyarodjon?
10/15 anonim válasza:
Ez olyan, mint mikor mész egy 3 sávos úton és te a belsőben autózol, másik meg a külsőben, épp egymás mellett és pont ugyanakkor akartok oda sorolni. Az egyik legidegesítőbb baleseti forrás. Ilyenkor egyébként annak van elsőbbsége, aki jobbról jön, tehát ilyen szempontból te voltál a hibás, de elsőbbsége annak van akinek megadják, tehát annak is körültekintőnek kellett volna lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!