Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mitől függ az, hogy mennyi...

Mitől függ az, hogy mennyi lesz a büntetésem a biztonsági öv be nem kapcsolása miatt?

Figyelt kérdés
A helyszínen csak egy papírt kaptam, hogy elismerem-e a vétkességemet és nem találok rajta semmilyen összeget, hogy kb.mire számíthatok. 8 nap az értesítés, de mégis mire számítsak akkor? :-S
2012. okt. 22. 13:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

[link]

én ezt találtam

Biztonsági öv használatának elmulasztása

lakott területen belül 15 000 Ft

lakott területen kívül 30 000 Ft

autópályán, autóúton 40 000 Ft

2012. okt. 22. 14:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Wow, köszi, akkor még "szerencsére" a legkisebb kategóriába tartozom, mert falun belül büntettek meg. :-(
2012. okt. 22. 15:09
 3/11 Olga néni ***** válasza:
Ezek max összegek. Ha nem vagy "visszaeső" akkor első esetben olcsóbb is lehet. Ne parázz!
2012. okt. 23. 01:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Azokat amiket linkeltetek már elavult táblázat.

Lakott területen belül 10eFt, kívül 15eFt, pályán 20eFt, ezek szeptember 1-től vannak érvényben.

Képben vagyok a KKT bírságokkal, kérdezz bátran.

Neked akkor Jegyzőkönyvet töltöttek ki, nem Tájékoztatót. A jegyzőkönyv a feljelentéshez hasonló, 8 napon belül lesz egy meghallgatás, ha kifogásoltál valamit, és küldik a fix összegű csekket. Ismételt elkövetés esetén is ugyanekkora bírságok vannak, csak az előéleti pontok adódnak hozzá a régihez. Egy másolati példányt kaptál a jegyzőkönyvről, ellentétben a tájékoztatóval, ahol csekket is kapsz mellé, 15 napod áll rendelkezésedre a befizetésre.

2012. okt. 23. 11:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem parázok, csak szeretném tudni, ennyi. Amúgy igazad van utolsó válaszoló, csak egy jegyzőkönyvet kaptam, vagyis annak a másolatát. Még kérdezhetek tőled valamit? Amit az első válaszoló belinkelt táblázatot, abba pontot is adnak a szabálysértésért, én viszont nem kaptam. Nem is jár érte? Amúgy nem vagyok visszaeső, eddig csak parkolási bírságom volt, meg egyszer pár éve lejárt személyi miatt büntettek meg :-D
2012. okt. 23. 11:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Ja és ha lehet még valami: Mi a különbség a jegyzőkönyv és a tájékoztató között? Mitől függ ki mit kap?
2012. okt. 23. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Minden esetben tájékoztató, azaz helyszíni csekket kapsz, ha elismered a szabálysértést, nem vitatod az összeget, és ha aláírod a nyomtatványt.

Bármi trükközés esetén jegyzőkönyv+feljelentés.

2012. okt. 23. 11:45
 8/11 anonim ***** válasza:

A közlekedési előéleti pontot a bírság kiszabásával fogják jogerősen kiszabni.

A pontok maradtak, csak az összegek változtak.

2012. okt. 23. 11:46
 9/11 A kérdező kommentje:
Akkor ezt nem igazán értem, mert nálam semmi trükközés nem volt, én elismertem, hogy igazuk van és összeget nem is mondtak... :-S Bár lehet, hogy csak nem voltam szimpatikus, mert tök bunkón beszéltek velem... :-S
2012. okt. 23. 11:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Passz, de ezzel nekik van több papírmunkájuk.

Akkor is szokták a jegyzőkönyvet tölteni, ha nem akarják a helyszínen átadni a magas összeges csekket, így az irodista fogja kiszabni, és mégsem ők kapják az anyázást.

2012. okt. 23. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!