Mitől függ az, hogy mennyi lesz a büntetésem a biztonsági öv be nem kapcsolása miatt?
én ezt találtam
Biztonsági öv használatának elmulasztása
lakott területen belül 15 000 Ft
lakott területen kívül 30 000 Ft
autópályán, autóúton 40 000 Ft
Azokat amiket linkeltetek már elavult táblázat.
Lakott területen belül 10eFt, kívül 15eFt, pályán 20eFt, ezek szeptember 1-től vannak érvényben.
Képben vagyok a KKT bírságokkal, kérdezz bátran.
Neked akkor Jegyzőkönyvet töltöttek ki, nem Tájékoztatót. A jegyzőkönyv a feljelentéshez hasonló, 8 napon belül lesz egy meghallgatás, ha kifogásoltál valamit, és küldik a fix összegű csekket. Ismételt elkövetés esetén is ugyanekkora bírságok vannak, csak az előéleti pontok adódnak hozzá a régihez. Egy másolati példányt kaptál a jegyzőkönyvről, ellentétben a tájékoztatóval, ahol csekket is kapsz mellé, 15 napod áll rendelkezésedre a befizetésre.
Minden esetben tájékoztató, azaz helyszíni csekket kapsz, ha elismered a szabálysértést, nem vitatod az összeget, és ha aláírod a nyomtatványt.
Bármi trükközés esetén jegyzőkönyv+feljelentés.
A közlekedési előéleti pontot a bírság kiszabásával fogják jogerősen kiszabni.
A pontok maradtak, csak az összegek változtak.
Passz, de ezzel nekik van több papírmunkájuk.
Akkor is szokták a jegyzőkönyvet tölteni, ha nem akarják a helyszínen átadni a magas összeges csekket, így az irodista fogja kiszabni, és mégsem ők kapják az anyázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!