Sürgős! Rendőrkocsi nekiment a szabályossan parkoló személygépkocsimnak. Mit tedjek? Kérdések és a magyarázat lent van kifejtve.
Törvény tisztelő ember vagyok. Az autóm mindég szabályossan van és volt parkolva. Rendőrség tulajdonában levő autó hajnalban belerohant és kárt okozott a szabályossan parkoló személygépkocsimon. A károkozó vezető neve, rendőrség tulajdonában levő autó rendszáma, biztosítója és kötvényszáma ismert, maga a rendőrség adta ki e infókat, hogy intézzem biztosítomnál a kocsi javítását. A javítást el is inditottam, és a károkozó biztosító már a meg is adta a kárszámot és szemle dátumát.
A minap a rendőrség küldött egy levelet, hogy „ismeretlen tettes ellen fejlenetést tett”, tovabbá, hogy a „szabálysértési eljárás célja annak kiderítése hogy a szabálysértéskor ki parkolta le a gépjárművet”. A papiron tanuvallomást kérnek. (mint irtam az elkövető rendőr neve, az autó rendszáma és tulajdonos adatai ismertek, ami maga a rendőrség)
Nem értem miért kéri a rendőrség a tanuvallomást, hogy ki parkolta le a szemálygépkocsit és miért kérnek személyes adatokat: családi, havi kereset stb. infókat? És mit akarnak ezáltal elérni? Rám akarják hárítani a felelőséget, holott szabályossan parkoltam a házam előtt?
Kedves Válaszadók. Ma voltam a rendőrségen, kedvesek voltak, korrektek. A lényeg, törvény szerint tudniuk kell hogy a kocsit ki parkolta le, hiszen tulajdonos vagy valaki más is tehette. E info úgyszintén kell a biztosítonak is. Minden esetre nyugtattak hogy nem ellenem szól a dolog.
A károkozó rendőr ellen belső vizsgálat indult, csak ennyit említettek, annak ellenére hogy én csak a kocsim javítását kérem és semmiylen személyes ügyet nem akarok ebből.
Remélem jól elmondtam a helyzetet és feszültség sem lesz a kérdésemből.
Örülök, hogy nincs probléma, gondoltam, hogy csak a tisztánlátás miatt kérték az infót és nem ellened szólt.
A balesetet okozó kollégának pedig kinéz egy fenyítés a szabálysértési eljárás mellé.
Fejlemények:
Rendőrség kiadott egy "tájékoztatót" ahol benne van hogy a rendőrkocsit vezető személy a felelős. E papirt elküldtem a rendőrség biztosításához hoyg engedélyezzék a KFB által a javítást. A biztosító válaszul kérik a jogerős rendőrségi határozatot, amit töbszöri kérésemre, a rendőrség ezidáig valami ok miatt nem akarja kiadni.
Mit tegyek, tehetek?
Milyen határozatot kérnek?
A biztosítónak csak a baleseti bejelentőlapot kell bevinni, ahol a rendőr elismerte a balesetben való felelősségét.
Illetve kell egy baleset bejelentő lap, amit a biztosítótól tudsz kérni, azon kapod a kár számot, ott le kell írni pontosan, hogy mi történt, milyen autók érintettek.
Ez a bejelentő, amit a helyszínen ki kell tölteni, és kötelező tartozéka az autónak:
Több nem kell a biztosítónak ez biztos forrásból tudom. Ha mást kérnek, akkor mond, hogy a rendőrség nem adhat ki semmilyen más nyomtatványt. Ezt is biztos forrásból tudom.
A második példányt, amit linkeltem, azt egyébként ők küldik, vagy letölthető a honlapról, és a károkozónak kell kitölteni.
@Bucsek:
Allianz e levelet küldte:
"Tisztelt Ügyfelünk!
A fenti káreseménnyel kapcsolatban küldött rendőrségi tájékoztatást köszönettel megkaptuk.
A rendőrségi dokumentum értelmében jogerős határozat született, így kérjük, hogy a határozatot is szíveskedjenek megküldeni Társaságunk részére.
A kért dokumentum beérkezését követően van lehetőségünk jogalap kérdésében tájékoztatást adni.
Segítőkész együttműködését köszönjük.
Tisztelettel:
Allianz....."
A kárszám és a kárfelvételi jegyzőkönyv is meg van. Egyszerüen már nem tudom hogy mitévő legyek...
Ma reggel fordulat jött. Úgy látszik a tegnap délutáni telefonálgatás csatapaté után az Allianz megemberelte magát és úgy tűnik, megoldódik az ügyem. Mennyit kellett az Allianz-al kinlódni ez már több mint felháborító!
A rendőrség nagyon korrekt volt, csak dícsérni tudom segítőkészségüket!
Az én ügyemben valójában az Allianz volt az aki problémázott... gondolom az ügyintézök tudatlanságuk által, de az tény, hogy ez árt a hírnevüknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!