Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Köteles vagyok-e megállni...

Köteles vagyok-e megállni megkülönböztető jelzés nélkül haladó civil autóból kiabáló vagy integető embernek megállni? Lehet hogy rendőr! De nem tudom megállapítani mert nincs megkülönböztetés!

Figyelt kérdés
Lehet hogy rendőr, de mivan ha nem ? Civil autó civil rendszám, nincs rendőrség felirat vagy bármimás még a kék villogójuk sem ! Akkor meg kell állnom ha integet vagy szól hogy álljak meg ? megkülönböztető jelzés nélkül. Legyen az rendőr vagy nem rendőr ? /És nem látok be az autóba rendesen, mert sötét van !/
2009. júl. 11. 22:20
 1/6 anonim ***** válasza:
85%
ne állj meg..ha rendőr akkor úgyis látod a kocsiban a traffipaxot vagy villogó stb...sima civil kocsinak nem szoktam megállni kiv. ha baleset van
2009. júl. 11. 22:26
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
hát én se nagyon állnék meg.egyszer álltunk meg amikor leintettek minket éjjel fél háromkor....furcsa kinézetű emberek.....aztán csak azt kérdezték merre kell menni pestre.de utána szinte egész éjszaka nem aludtam úgy paráztam még akkor is.
2009. júl. 11. 22:41
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Minimum az igazolványát a jelvénnyel ki fogja dugni az ablakon. Másnak soha ne állj meg!
2009. júl. 11. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy köteles megállni. Ha trafiznak, akkor vagy fotót kapsz egy csekkel, vagy az út szélén állva leintenek egyenruhában állva, de semmiképp nem autóból integetve.
2009. júl. 11. 23:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Nemrég volt egy eset, ami felkerült a Tékozló Homár nevű fogyasztóvédelmi honlapra. Egy polgárőr szerű emberke hasonló módon próbálet megállítani (leszorítani) egy autóst. Nem vagy köteles neki megállni. Megkülönböztető fény- és hangjelzésű autónál vagy köteles lehúzódni, amennyiben rendőrautó, akkor egyértelműen figyelmeztet arra, hogy állj félre. Polgárőr, fényhíd és megkülönböztető hang nélkül nem állíthat félre senki. Amennyiben "rendőrszerű" ember ül az autóban és megállsz, zárd magadra az ajtókat résnyire húzd le az ablakot, kérd meg, hogy igazolja magát és nyugodtan hívd fel a 107-et, hogy megbizonyosodj róla, valóban rendőrrel van dolgod! Sajnos egyre több hírt hallani álrendőrökről.
2009. júl. 15. 17:59
 6/6 kukaricsi válasza:
mutasson jelvényt aztán állj meg :D ha nincs jelzés nem tudod megállapítani ,hogy tényleg rendőr nem vagy köteles megállni
2013. márc. 30. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!