Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért nem lehet tartani a...

Miért nem lehet tartani a 90-enet?

Figyelt kérdés
Balaton parton lakom és ilyenkor hihetetlen mennyi autó van itt. És feltűnt hogy nem mernek az emberek 90-nel menni. De miért is? Teljesen egyenes út és 10-12 autónként mindig van 100m-es szünet. Simán mehetne 90-el az összes de nem ők mennek 70-el. Ha elkezd az ember előzni (ha lehet) akkor vagy elkezdi nyomni a gázt vagy mutogat. De miért? A máik meg az emelkedőn felfele haladás. 2 sáv megy fel és képtelen kimenni a külsőbe. Ott vánszorog 60-al és ha utolérem várok pár másodpercet és elkezdek villogtatni nagy nehezen kimegy és neki áll feljebb hogy megelőztem... Az ilyen miért vezet? Hogy kapott jogsit?
2012. júl. 7. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:

ilyenkor a nyaralók a parton mennek jobbra-balra, így inkább lassabban mennek, jobban figyelnek a gyalogosokra.

második kérdésedre meg pont kifogod az olyat..

2012. júl. 7. 14:58
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nem csak a Balaton parton igaz.

Ettől a dologtól én is a hajamat tudom tépni, nem bírják az egyenletes 90 es-tempót tartani.

Nálunk a városban pár éve építettek külső elkerülő gyűrűt, és hatalmas tábla kint van hogy lakott terület vége, tehát lehet menni 90-el (egyébként teljesen egyenes belátható útról van szó) és meglepően sokan ott vánszorognak ilyen 60-70el, és még ők dudálnak meg mutogatnak, ha megelőzöm. -.-

2012. júl. 7. 15:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszaitokat! :D Első azt megértem ha közvetlen a parton 70-el megy, de a partól 15-20km miért?
2012. júl. 7. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A 90 nem az előírt, hanem a megENGEDETT legnagyobb sebesség. A 70-el kocogás csak akkor szabálytalan, ha az a forgalom indokolatlanul aránytalan akadályozása. Az adott útszakaszt nem ismerem, így arról nem tudok nyilatkozni. De autók képességei között is van különbség. Előre szólok, hogy műszakilag teljesen kifogástalan kocsikról írok. A nem hibátlan minőségű úton az egyik gyártmány gond nélkül tud menni 90-el, a másiknak a 70 is sok. Pl. az első széles és mélyen ülő, nagy és széles kerekei vannak, a rossz felületen is jó a tapadása, a lengéscsillapítók elnyelik a hibákat. Másik keskeny, magasabban van a súlypontja, kicsi és keskenyebb a kereke, rossz a csillapítás.

A vezetők képessége sem egyforma. Közlekedni viszont mindenkinek kell.

A megkezdett előzésre gyorsító viszont simán bunkó és szabálytalan. Úgy vettem, márkaérzékenység is motiváció lehet. Pl. Nem szeretik, ha Ignisszel Audit előzők, de az Ignisszel Lada is ilyen.

2012. júl. 7. 17:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem az van hogy nem szeretik, kivéve, ha olcsó autó előz drága autót, de Pl az Ignis vs Ladánál vagy más hasonló márkáknál, szerintem cask kíváncsiak hogy a kocsijuk le tudja-e nyomni a másikat.
2012. júl. 7. 18:12
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"Ha elkezd az ember előzni (ha lehet) akkor vagy elkezdi nyomni a gázt"

Nem kezdi el nyomni, csak gyenge az autód :)

2012. júl. 7. 23:34
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm hogy írtatok!

Utolsó! Egyrészt honnan tudod milyen autóm van? :O Amúgy meg onnan tudom hogy elkezdi nyomni hogy 130+-al fejezem be az előzést a kényelmes és szabályos 90km/h helyett. De volt mikor 180-al tudtam befejezni... És akkor a motorosrendőr még megelőzött...

2012. júl. 8. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!