Másnaposan lehet már vezetni, vagy még akkor is fújna az ember?
Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 20:33
1/9 anonim válasza:
Ha hajnal 4-ig vedeltél és 10-ko kocsiba ülsz, majd szondát fújsz az nemes egyszerüséggel ki fog akadni!
2/9 anonim válasza:
Én éjfélig megittam 3 sört meg 2 felest. Másnap 10-kor vezetnem kellett. Nem éreztem magam rosszul egyáltalán és az alkohol hatásait sem éreztem magamon. Rendőr nem állított meg, de lehet jobb is. Lehet hogy a szonda még ki tudott volna mutatni valamit... Bár ebben nem vagyok biztos. Engem is érdekel hogy ilyenkor mutat-e valamit a szonda vagy sem. Az autót egyébként úgy vezettem mint máskor. Egyszer hirtelen kellett fékeznem (az előttem haladó miatt), de akkor se volt semmi késlekedés.
3/9 anonim válasza:
tudod alkohol lehet nem érzed de a véredben van vezetsz és jönnek vilogva szonda és nicsak mi az ittál mondhatod nem most őket ez nem érdekli.....elvileg te még részeg vagy.
4/9 anonim válasza:
Attól függ, van-e még a véredben a határértéket meghaladó mennyiségű alkohol ÉS hogy vezetésre alkalmas-e az állapotod. Lehet, hogy már lebomlott a véredben az alkohol, de még kurrvára fáj a fejed, émelyegsz, stb., ilyenkor NEM vagy vezetésre alkalmas állapotban, bár a szonda már nem jelez.
De ha nagyon faszán érzed magad (mert egész nap csak jó vodkát ittál tisztán), de még csak 5 órája fejezted be az utolsó üveget, akkor se ülj volán mögé, mert még ott figyel az alkohol a véredben és lehet, hogy nem veszed észre, de bizony lassítja a reakcióidődet és a rendőrbácsi sem fog elengedni egy ejnye-bejnyével. Ha meg balesetet is okozol, börtönbe is kerülhetsz.
5/9 anonim válasza:
Hát, attól függ mennyit ittál és hány óra telt el. Például nekem újév napján vezetnem kellett volna este 6 körül, de nem mertem bevállalni, mert éreztem, hogy még mindig úgy be vagyok állva, mint a gerely.
6/9 Hunter92 válasza:
Első sorban ne azon járjon az agyad, hogy megcsesz e a rendőr, hanem azon, hogy hány emberéletet teszel kockára azzal, ha nem tudsz a vezetésre figyelni a fejfájás meg a hányinger miatt.
7/9 anonim válasza:
Döntsél: iszol vagy vezetsz-ennyi.
8/9 anonim válasza:
2. vagyok. Akkor amikor vezetnem kellett már nem volt émelygés. A fejem meg nem fájt reggel se. Tehát a vezetésre alkalmasnak éreztem magam. Volt már olyan hogy még éreztem hogy bennem van a pia, a fejem is fáj, émelyegtem is. Na akkor nem ültem volna autóba semmi pénzért.
9/9 anonim válasza:
Zacher nyilatkozta nem is olyan régen hogy sokszor még veszélyesebb másnaposan a vezetés holott akkor már nincs alkohol a vérben így nem büntetik. Meg veszélyesebb lehet mintha 1 sör után vezetnel. Fejfajas ill. Ha az előző este emléke visszakoszon szájon át mondjuk 90es tempónál az országúton az nem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!