Mit kell beszerezni, hogy ne szívasson meg a rendőr rotakapán?
esetleg kezdj el járni vele,azt majd mindig mondja a rendőr,hogy mi kéne rá,
haver ezt játszotta el egy házilag barkácsolt triciklivel,
minden rendőri ellenőrzés után fölrakta amit mondtak,azt így szép lassan meglett minden,fél év múlva már semmi nem hiányzott róla,
Nagyjából ugyanazok kellenek, mint a segédmotoros kerékpárokra: Elölre fehér, hátulra piros fényt adó lámpa, hátra macskaszem ami lehet kerek vagy négyszögletes de háromszög nem. A póton kell lennie működő féknek és rögzítőféknek, és ülésnek amben biztosan lehet ülni! Tükör nem kell.
Ha kihagytam valamit majd kijavítanak a többiek!
:)
No persze, hogy kihagytam a jogsit ami legalább "K" kategóriás kell legyen, de 16 éves kor után bármilyen jogsi jó!
Közútra kötelező biztosítás is kell, olyan mint a segédmotoros.
A 6/1990-es köhém rendelet így írja:
Kerti traktorra vonatkozó üzemeltetési mûszaki feltételek
118. § Az egytengelyes motoros részbõl és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti
közlekedésben egy egységként résztvevõ, és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú
jármûvet (a továbbiakban: kerti traktor), ha a lassú jármûre elõírt követelményeknek nem felel meg,
legalább a következõkkel kell felszerelni:
a) olyan, a vezetõ által menet közben is mûködtethetõ és rögzíthetõ fékberendezéssel, amely a
jármûvet bármely terhelési állapotában legalább 2 m/s2 lassulással lefékezni, és a terhelt jármûvet 18%-
os lejtõn megtartani képes,
b) olyan kormányberendezéssel, amely a 33. § (3) bekezdésében meghatározott követelményeket
kielégíti,
c) elõre fehér, hátra piros fényt adó, éjszaka, tiszta idõben legalább 150 méter távolságból látható, nem
vakító lámpával (lámpákkal) amely a jármû elõtt az utat legalább 10 méter távolságig megvilágítja, az 1,60
méternél nem szélesebb kerti traktoron e lámpát (lámpákat) a jármû bal oldalán, az 1,60 méternél
szélesebb kerti traktoron e lámpákat a jármû bal és jobb oldalán egyaránt el kell helyezni, elhelyezési
méreteikre a helyzetjelzõ lámpákra vonatkozó elõírásokat kell alkalmazni és energiaellátásuk olyan
legyen, hogy a jármû álló helyzetében is világíthassanak,
d) a 117. § (1) bekezdés c) pontjában meghatározott fényvisszaverõkkel,
e) a 117. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott fényvisszaverõ táblával,
f) mind az egytengelyes motoros részt, mind a hozzákapcsolt pótkocsit elsõ, fehér színû, nem
háromszög alakú fényvisszaverõvel.
21:18--->Tükör nem kell.
Má hogyne kéne?? Ráadásul 2 db! Mondjuk elég szar duma lenne,hogy "elestem és letörtek"-egy rotakapa esetében XD
"Elestem és letörtek."
Kiestem a székből a röhögéstől. :'DDD
"21:18--->Tükör nem kell.
Má hogyne kéne?? Ráadásul 2 db!"
Már miért kellene?
A rendelet szerint minden gépjárművet 2 db tükörrel kell felszerelni.
No itt a gond, a kerti traktor nem gépjármű, sőt a segédmotoros kerékpár sem az! Ezért nem kötelező rájuk a tükör, se az elsősegély csomag, se az elakadásjelző háromszög!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!