Ha a gyalogosnak piros a lámpa de zebra van, átmehet?
Egy barátommal történt meg az eset, hogy piros volt a lámpa, de sehol sem volt autó, és gondolta hogy átsétál.
-Tudtommal a zebra azért van hogy a gyalogos ott menjen át ha nincs autó-
Egy rendőr(autóban)észrevette és meg akarta bírságolni, de nem értette hogy miért...
-2 sávos 1 irányú utca ami egy kereszteződésbe megy, tehát csak 1 irányból jöhetnek autók-
Kérdéseim: 1. Szabad-e átmenni a piroson ha nem jön autó.
2. Ha büntethető, vagy esetleg nem zebrán menne, hány éves kortól büntethető és mennyi pénz szabató ki bírságként?
Köszi a 17. választ.
Bocs hogy ilyeneket kérdezek, az oldal azért van, hogy olyat kérdezzünk meg, amire nem tudjuk a választ vagy mindenki más véleményen van róla...
Egyszer előfordult velem és a bnőmmel,hogy mentünk haza,a zebránál piros lámpa.Erről a lámpáról tudni kell,hogy nagyon sokáig piros! (a Gödöllői hévnél,a Shell kútnál az örs mögött)
Este 8 körül lehetett vasárnap,szakadt az eső.Autó sehol,1 várakozott a pirosnál,de az a visszafordító sávba volt,tehát ha neki zöld is,nem kereszteztük volna egymás útját.Átmentünk a piroson,hogy mihamarabb érjünk haza,és ne ázzunk tovább.Erre az az egy autó rendőrautó volt,amit nem vettünk észre,hogy az.Szépen meg is büntetett...
Szabály szerint helyesen járt el...De hozzátenném,senkit sem veszélyeztettünk,senkit sem kényszerítettünk fékezésre...Emberileg undorító,hogy megbüntettek...Gondolták,hadd ázzanak a rohadtak....
Bezzeg amíg írkálták az adatokat a kocsiba, (mi addig is áztunk az esőbe) kb 3-4 gyalogos szintén átment a piroson.Mikor ezt szóvá tettem,hogy ha ők átmehetnek,akkor mi miért nem az volt a válasz,nem látta,és ha látta volna nem büntethet meg mindenkit...
Na mindegy,ezek után megvan róluk a véleményem....
Ja,az egészbe az a szép,hogy abból a sávból,amelyikben állt,úgy jött hozzánk,hogy átment a záróvonalon.Mikor ezt említettem,azt mondta kajánul,jelentsem fel.Na mondom,esélyem se lenne,nem tudom bizonyítani.Meg 2 hatósági ellen mi esélyem lehetne....
2x4000 ft volt a bírság....rohadjanak meg vele:)
Velem is előfordult 9-kor este 1 kocsit nem láttam ott ahol át mentem a zebrán...
az a lámpa meg 1-1,5 percig piros... szóval nem akartam várni és átfutottam, erre észrevettem, hogy arréb áll egy rendőrkocsi, egyből ki száltak vagy 2-en 3-an... meg os büntettek 5000 Ft-ra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!