Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a gyalogosnak piros a...

Ha a gyalogosnak piros a lámpa de zebra van, átmehet?

Figyelt kérdés

Egy barátommal történt meg az eset, hogy piros volt a lámpa, de sehol sem volt autó, és gondolta hogy átsétál.

-Tudtommal a zebra azért van hogy a gyalogos ott menjen át ha nincs autó-

Egy rendőr(autóban)észrevette és meg akarta bírságolni, de nem értette hogy miért...

-2 sávos 1 irányú utca ami egy kereszteződésbe megy, tehát csak 1 irányból jöhetnek autók-

Kérdéseim: 1. Szabad-e átmenni a piroson ha nem jön autó.

2. Ha büntethető, vagy esetleg nem zebrán menne, hány éves kortól büntethető és mennyi pénz szabató ki bírságként?

2012. jún. 14. 18:43
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, mert engem eddig még nem büntettek meg mert átmentem a zebrán, piros lámpánál, amikor egy autó se jött.
2012. jún. 14. 19:03
 12/25 anonim ***** válasza:
64%

gyalogosokat nem büntetik, max. figyelmeztetik.

én is át szoktam menni, ha távolról sem jön autó/motor/kerékpár, mert minek álljak ott, mint egy birka.

2012. jún. 14. 19:04
 13/25 A kérdező kommentje:
Éppen ezaz... Az utcában nem jött autó, és zebra előtt állt, mire kellene várni...
2012. jún. 14. 19:06
 14/25 anonim ***** válasza:
95%
A zöld jelzésre!
2012. jún. 14. 19:10
 15/25 A kérdező kommentje:
Ezt valahogy gondoltam... :D
2012. jún. 14. 19:12
 16/25 anonim ***** válasza:
90%
8-as vagyok.hátha felkerül valahova :) amúgy a nemem nő,szal vicces lány :)és persze hogy szegény haverral történt mindez.majd legközelebb jobban figyel mert a piros az tilos.
2012. jún. 14. 19:20
 17/25 anonim ***** válasza:
92%

"Az utcában nem jött autó, és zebra előtt állt, mire kellene várni.."

Legközelebb meg azért nem kell várni, mert messze van, utána meg azért mert csak a busz jön és a 2 sávoson a busz takarásában racsingol Józsika és majd jól elb@sz és akkor megy a sírásrívás az RTL Klubon.. Vagy épp elrántja, elfékezi magát balesetet okoz, te elsétálsz ő meg lehet kinyír valakit, vagy akár 7 jegyű kárt okoz.

Kresz oktatáson tanítják a forgalmi jelzések fontossági sorrendjét

1. rendőr karjelzései

2. forgalomirányító lámpa

3. táblák és útburkolati jelek

A szabály nem ismerete nem mentesít annak betartása ( illetve be nem tartásának következményei ) alól.

2012. jún. 14. 19:27
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
tök mind 1 h büntethető vagy nem mivel nem bűntényt csak szabálysértést követett el. majd a szülők kifizetik a csekket bár gyereket tényleg ritkán büntet ilyenért a rendőr
2012. jún. 14. 20:05
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
14 év alatti cselekvőképtelen személy, tehát ha büntetnek, max a szülőt, 14-18 korig korlátozottan cselekvőképes a személy, azaz már büntethető. Persze enyhébben, mint egy nagykorú, cselekvőképes személyt....
2012. jún. 14. 21:03
 20/25 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező gondolkodj egy kicsit! Szerinted mi lenne, ha mindenki átmenne a piroson, ha nem lát semmit se jönni? Mindegy, hogy gyalogos, autó, busz, kamion, biciklis. Rengeteg baleset lenne. Igy is sok van sajnos. Nem igaz, hogy nem vagytok képesek megvárni a zöldet. De ez vonatkozik a biciklisekre is, akik addig tekernek szépen az autókkal a sávjukban, mig pirosra nem vált a lámpa. Nagyon kevés biciklis áll meg.
2012. jún. 14. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!