Nyíregyházán a debreceni úti jelzőlámpákba van fényképező hogyha átmentem a piroson vagy sárgán?
Nyíregyházán a Debreceni úton a minap este elbambultam a metro mellett, a városba befelé jövet a felüljáróról lefele a kereszteződés felé haladtam és átmentem a piroson lefékezni már nem tudtam volna hogy megálljak előtte, sajnos eléggé be vagyok sz*rva hogy esetleg a lámpába be van építve fényképező és lefotózott, Tudnátok segíteni hogy esetleg a debreceni úton van-e ilyen berendezés bárhol?
Éjjel egyébként szoktak a rendőrök fényképet csinálni a lámpák mellett, hogy áthajtott valaki a piroson vagy a sárgán, vagy ez csak nappal szokták?
Első vagyok.Az alábbi cikk alapján megúsztad:
Szerintem csak kitaláció ez a lámpába épített kamera.
Évtizede riogatnak ilyen hírekkel sőt "pontos térképek" is napvilágot látnak időről időre (legutóbb a Szentendrei útról kaptam meg,hogy a Flóriántól Békásmegyerig minden lámpa ilyen ) viszont egyetlen olyan esetet sem olvastam,hallottam,hogy valakit ilyen fotó alapján megbüntettek volna.
Iszonyú költség volna egy ilyen hálózatot kiépíteni,üzemeltetni.
Csak forgalomlassító parasztvakításnak gondolom.
A rendőrök pedig sebességet mérnek,nem a piros lámpán való áthaladást fotózzák.
Ha így volna akkor pl.: az Árpád hídon a Dagály utcai lámpánál váltásonként 4-5 autós fizetne ...
semelyik ilyen kereszteződésbe nincs beépített kamera. A rendőrök viszont szoktak kamerázni pirosnál, hogy ki az aki belecsúszik és a videófelvétel alapján megy a feljelentés (Nyíregyen is bevett szokás, szoktam ilyenekkel találkozni). Tehát ha nem láttál rendőrt, akkor megúsztad.
Régebben egy fix kamera volt elhelyezve Nyíregyházán a rendőrség épületében, amit visszanézve a piroson átmenőket feljelentették (régen a szon-on volt róla egy-több cikk)
Ez a kereszteződés a Hunyadi utca Bujtos utca kereszteződése (kiskörút).
Hogy még ott meg van-e azt nem tudom, de ott mindig nagyon figyelek az biztos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!