Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kell használni indexet, ha...

Kell használni indexet, ha pl. egy bevásárlóközpont parkolójából kiállok?

Figyelt kérdés

2012. jún. 9. 17:31
1 2
 11/18 Agytörzsi Prof. ***** válasza:

Jött veled szemben a full ködben. De nem mentél neki, mert

1. vagy láttad

2. 2*2 sávos úton mentél, ahol nem számít, hogy láttad-e

azért az angolokat se nézzük hülyének, full ködben nyilván ők sem előznek 2*1 sávos úton, és te sem.

2012. jún. 9. 20:07
 12/18 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
19.53. A világításon nem sok minden múlik. Igen sokat vezetek, mivel kamionsofőrként dolgozom. Európa több országában nem kell napközben a világítás. Ami a fogyasztást illeti, sok autónál az már sokat jelent.
2012. jún. 9. 20:09
 13/18 A kérdező kommentje:
2 sávos út volt, de az én oldalamon általában autók parkolnak. Na, ugye a ködben azt is az utolsó pillanatban veszem észre és ha pont akkor kerülöm ki, amikor jön ez az elmebeteg velem szemben? Nem mentem gyorsan, úgyhogy nagy baleset nem lehetett volna, de akkor is. Nehogy már én legyek a hülye, mert elvárom, hogy ködben kapcsolják be a lámpát (nem ködlámpát). Mellesleg sehol nem láttam annyi meghúzott, tört autót, mint itt.
2012. jún. 9. 20:35
 14/18 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Akkor menj el az olaszokhoz, vagy a franciákhoz. Na, ott minden autó le van zúzva. Az angolok szerintem a legtoleránsabb, legjobb sofőrök Európában. A svédekkel együtt.
2012. jún. 9. 20:38
 15/18 A kérdező kommentje:
azt alairom, hogy a legtoleransabbak, de azt nem, hogy a legjobbak. Föleg, h meg a 90 eves papik is vezetnek vagy egy szemü, rango fejü. Sorolhatnam meg, benzinkuton dolgozom, latok egy s mast.
2012. jún. 9. 22:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Hát, én úgy emlékszem a rutin vizsgán is volt hasonló feladat. Autóval orral be egy szűk parkolóba, és onnan valamelyik irányba kitolatni, és irányjelezni.

Én általában szoktam indexelni parkolóból kiállásnál. Bevásárlóközpontban azért hasznos, mert látják merre fogsz menni, úgy helyezkednek a többiek.

Ezt a lámpafelkapcsolós dolgot nem értem. Nekem éjjel nappal ég a lámpa.

Volt mikor elszállt a generátor, és csak helyzetjelzőt kapcsoltam, hogy azért lássanak is, de mégse merüljön le az akku, mentek is előttem. Volt olyan szembe jövő akinek nem égett semmi, de azért villogott.

Angliában talán azért nem kapcsolják sokan a lámpát mert balkormányos a kocsi, és a lámpák nincsenek a jobb oldali közlekedéshez igazítva? Így gondolva a másikra, és nem vakítják el azt.

2012. jún. 10. 22:56
 17/18 anonim ***** válasza:
*bal oldali közlekedéshez igazítva.
2012. jún. 10. 22:56
 18/18 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
De, a lámpák baloldali közlekedéshez vannak igazítva. Egyszerűen azért nem használják, mert anélkül is jól látni. És a balesetek száma sem ettől csökken. Németo., Franciao., Belgium, Hollandia, Ausztria, Luxemburg, ezekben sem kötelező a napközbeni világítás.
2012. jún. 10. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!