Kinek van elsőbbsége kerékpársávon haladónak, vagy a kanyarodó autónak, aki keresztezni akarja a kerékpársávot?
Mivel Budapesten egyre több a kerékpársáv, pl. a kiskörúton Astoria-Deák között is. Vagy a most átalakított Andrássy úton.
Szóval ha én kerékpársávon haladok, balra mellettem lévő forgalmi sávból szeretnének jobbra kanyarodni kerékpársávon keresztül. Én úgy tudom csakis a kerékpárosnakvan elsőbbsége, de meddig?
Értem ezen, hogy bekanyarodhat, vagy ráállhat a kerékpársávra, ha nem tud utána ügyesen menni, így feltartva mögötte a kerékpáros forgalmat. Ha nem, akkor mikor kanyarodhat el ill. állhat rá (és úgy kanyarodik be jobbra)? Kényszerítheti a kerékpáros forgalmat megállásra vagy fékezésre?
Igen, nem helyett örülnék, ha bővebben kifejtenétek a véleméyneteket és linkelnétek kresz szabályt ide.
Köszönöm a válaszokat.
Elvileg azért szokták mostanában kereszteződésekben pirosra festeni a kerékpársávot, hogy könnyebben látható legyen.
De erre úgysincs megoldás, idővel az ember mindenhez hozzászokik, ha most bevezetnék, hogy rózsaszínen csillogó, forgó meztelen tündérkehologramok jelezzék a kerékpáros kereszteződést vagy a zebrákat, 2-3 hónap múlva ugyanúgy nem tűnne fel, mint most a fehér csíkok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!