Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Csak gyalogos átkelőhelyen...

Csak gyalogos átkelőhelyen mentek át? Vagy ha van villamos sáv akkor bárhol?

Figyelt kérdés

2012. máj. 7. 20:38
 1/9 A kérdező kommentje:
a "villamos sávon" azt a szakaszt gondoltam, ahol vastagabb a villamos rész, mert van megálló xd
2012. máj. 7. 20:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezt a vastagabb villamost rész nem értem,meg azt sem, hogy mi köze van a villamosnak a gyalogátkelőhöz,de igen,elvből csak gyalogátkelőn megyek át,és ha kocsival vagyok, csak ott állok meg,hogy átengedjem a gyalogost.
2012. máj. 7. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Ott megyek át, ahol azt megkivánja az uticélom. Nem szoktam elcaklatni keresve egy zebrát, ha egyszer velem szembe van a cél, fogom azt átmegyek. De mindig nagyon körültekintően, mivel autóval járok, rengeteget vezetek, igy tudom milyen baromi idegesitő a sok szaladgáló gyalogos mindenütt.
2012. máj. 7. 21:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Gondolom a villamos járdaszigetre gondolsz, ami az út közepén van. Ha azonnal át tudok kelni, akkor lelépek onnan, nem sétálok el a zebráig. De ha várnom kell a kocsikra, akkor nem ácsorgok ott, hanem elsétálok a zebráig, és szabályosan kelek át.
2012. máj. 7. 21:44
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

"csak ott állok meg,hogy átengedjem a gyalogost"

Na ez elég gyakori, és súlyos hiba!

2012. máj. 7. 22:47
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

#2: Azért ahhoz gratulálok, hogy csak zebránál engeded át a gyalogost... És bekanyarodáskor nem kellene talán elsőbbséget adni annak a gyalognak, aki azon az úton megy át, amire ráfordultál? Sajnos ezt sokan elfelejtik, pedig még kanyarodó főútvonalnál is érvényes!

Ezen kívül van olyan szitu is, amikor többsávos úton kel át tempósan a gyalogos, full szabálytalanul, de látszik, hogy ha nem változtatja meg valamelyikőtök a sebességét, akkor elütöd. Ilyenkor a minimum az, hogy lassít az ember és nem várja meg tétlenül, hogy besétáljon elé a gyalog - hiába nincs "igaza" a gyalogosnak, hiába szabálytalan, azért mégiscsak ő a puhatestő és nekünk, autósoknak kell vigyázni rá, ha már magára nem tud, nem?

2012. máj. 7. 23:31
 7/9 anonim ***** válasza:

"bekanyarodáskor nem kellene talán elsőbbséget adni annak a gyalognak, aki azon az úton megy át, amire ráfordultál"

Pont erre céloztam én is.

A minap Dunaújvárosban egy ilyen szitut éltem át gyalogosként. Az IQ-hulla rám dudált, mire megkérdeztem mi a gond. A válasz: "hol van itt zebra..." + néhány tőle várható elmés jelző. Megkérdeztem tudja-e hogy a "KRESZ vajon mi?" de a "megtérítéséhez" nem fűztem sok reményt. Nem is sikerült...

2012. máj. 8. 00:15
 8/9 anonim ***** válasza:

Jómagam nagyobb forgalmú út esetén a zebrát választom, ha pedig kisebb utcákban mászkálok, akkor bárhol átmegyek, de körültekintően. Mikor gyerekekkel vagyok, akkor kizárólag zebrán közlekedünk, ott ahol van! De egyik esetben sem megyek át piros lámpánál! Azt a gyalogost nagyon felelőtlennek tartom, aki nem képes kivárni, míg zöldet kap! Hiszen a KRESZ is kimondja, minden közlekedőnek jogosan feltételeznie kell, hogy mások is betartják a szabályokat. Így az autós joggal elvárhatja, ha neki szabad jelzése van, akkor a gyalogos nem szalad elé.

Autósként mindig figyelem a gyalogosokat, próbálok rájönni, mikor akad egy-egy hülye, aki lesza... fittyet hány a szabályokra és elém ugrik. A legutálatosabb a struccpolitika!!! Ha nem néz semerre csak megy, azt gondolja, nem üthetik el. Ha nem látja nem fáj. :-( Itt mondom hangsúlyozva, de igen is fáj, ha elütik! Akár látja, akár nem.

Kifejezetten utálom azokat, akik mindenféle szabályt letojnak!!! Magam sem szeretem a sok-sok rendszabályt, de emberek vagyunk és ezek szerint élünk. Ez az egyik, mely megkülönböztet minket az állatoktól. Alapvető regulákat mindenkinek be kéne tartania. Legalább annyi esze lehetne mindenkinek, hogy azt ne szegje meg, amely egészségét, életét védi!

Utálatos, hogy a sok marha "tojok a szabályokra" ember hozzánk fegyelmezett, ésszerűen élőkhöz jönnek a segítséget kérni. "Jaj, mentsenek meg, mert elütött egy autó!"

Egy vicc jutott eszembe a fentiekről:

-Kapitány úr! Léket kapott a hajó, de az utasok nem akarnak beszállni

a mentőcsónakokba! Hogyan vegyem rá őket arra, hogy beszálljanak?

-Az angol utasoknak mondja azt, hogy ez nagyon sportszerű dolog; a franciáknak azt, hogy ez elegáns; a németeknek azt, hogy ez parancs; a magyaroknak meg azt, hogy ez TILOS!

2012. máj. 9. 09:25
 9/9 A kérdező kommentje:
^egyetértek veled:)++++++++
2012. máj. 9. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!