Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért esik nehezére az emberek...

Miért esik nehezére az embereknek esőben felkapcsolni a világítást?

Figyelt kérdés
Mióta bejöttek az esős idők, meglepődve tapasztalom, hogy rengetegen elfelejtik felkapcsolni a világítást. Szakad az eső, szabályos ködfüggöny van, a paraszt meg megy az aszfaltszínű/szürke kocsijával és marhára nem zavartatja magát. Szoktam villogni a szembejövőnek, a rutinosabb kapcsol, de sokan meg csak néznek mint a birka hogy mivaaaaan? És mennek tovább. Ti szoktatok jelezni a szembejövőnek? Titeket nem idegesít ez?
2009. jún. 23. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem szoktam önkéntes rendőrt játszani, mint sokan mások, de ha szürkületben vagy zuhogó esőben világítás nélkűl jön valaki szemben városon kívűl, 3 másodpercre reflektort nyomok, míg észhez nem tér. Persze, nem közvetlen közelről.

Múltkor este jön velem szemben zsigulival egy jómadár, helyzetjelzővel, szintén nyomtam egy refit, erre ő is. :-)

De a zsigulis egy fura szerzet, mikor új izzót tettem a Skodámba, állandóan refiztek velem szemben. Őnekik minden reflektor, ami a 45/40w-os izzójuknál erősebb fényű. A zsigulis az, aki önkéntes rendőrt játszik az utakon, azt hiszi, hogy a 80-as években van, amikor a zsiguli még rendőrautó volt. :-)

Én a zsiguli reflektor fényébe simán belenézek és jót röhögök a gyertyaizzója fényerején. Nem bántom a bolondokat, nem kapcsolom be a 4*100w-os refimet...

2009. jún. 23. 09:54
 2/9 anonim ***** válasza:
A Zsigulik ilyenek, néha én is azt hiszem egyesek takarékosságból zseblámpa izzókat szereltek bele, mert alig világít, nehéz lehet úgy vezetni ,h kb. méterekre világít csak el a lámpád.
2009. jún. 23. 10:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem az Ignisemben HD Xenon 35W-os H4 Bixenon 5000K-s van és bizony villognak rám néha. De akkor megy fel a lökösbe szerelt stroboszkóp. Am kb én mindig lámpázom kivéve napsütés.
2009. jún. 23. 16:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Ladámon lévő xenonokat rákapcsolnám kifolyna a szemed!

Azt röhöghetnél :D

(nem rosszból írtam,nem kell félreérteni)

:D

2009. jún. 23. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
A ladába nem is tehetsz xenon izzót te szerencsétlen!Ahhoz más foncsor kell,és automata állító.Amit neked adnak a boltba 1-2ezer forintért az gyerek játék.Az igazi xenon több 10ezerbe kerül.
2009. jún. 23. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

1.Nem vagyok szerencsétlen nem tudom kinek beszélsz!

2. 36.990ft-ért vettem a xenonokat!

3.Simán belemegy minden faragás nélkül (csak azt a műanyag mittomén mit kellett átfúrni hogy kitudjam vezetni a vezetékeket)

4.Van állító és tökéletesen működik

5.ha kell gyere megcsinálom neked! :P

6. Autóvillamossági szerelő vagyok úgyhogy erről ennyit!

2009. jún. 24. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Ignises vagyok: Te figyi már linkelj 1 képet a xenonos ladádról!! Kiváncsi vagyok.
2009. jún. 24. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Képet sajnos nem tudok készíteni mert nincs digitális fényképezőm! :(

De találtam egy linket amin megnézheted hogy egy az egybe belemegy, az oldal végén van , még kép is van róla :D :

[link]

2009. jún. 24. 21:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Ignises vagyok: Jahhh jól néz ki!!!
2009. jún. 25. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!