Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az autóban levő egészségügyi...

Az autóban levő egészségügyi doboz a felbontása után már nem érvényes?

Figyelt kérdés
Csak bontatlanul jó? Ha felbontott de még nem járt le, akkor is szankcionálható? Mi van erről a KRESZben, vagy milyen rendelkezés (akár módosított is) az irányadó erről, amire büntetni lehet? Nekem nincs autóm, se jogsim, csak vitám erről.

2012. ápr. 23. 13:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lol. Az Európai Gazdasági Térség ma is létezik, és nem azonos az EU-val. Ennek tagja az EU tagállamokon kívül Norvégia, Liechtenstein, Izland, és Svájc is.
2012. ápr. 26. 10:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Az autósiskolai tanár egyértelműen elmagyarázta, hogy a felbontott elsősegély dobozban mindennek a lista szerint kell lennie. Tehát, ha használok valamit, pótolni kell. Senkit nem köteleznek arra, hogy ha megvágja az ujját, és rátesz egy kis sebtapaszt, vegyen másik eü dobozt. Ez értelmetlen és logikátlan is lenne. És figyelni kell a szav időre is. Ennyi. Bár hozzá teszem, a rendőrök nem igazán egységesek ebben. Talán kellene őket oktatni...
2012. ápr. 30. 11:12
 13/17 A kérdező kommentje:

Lollika: oké, nem az EU régi elnevezése, ezzel együtt az akkori irányadó kritériumok az EU-ba való belépéssel megváltoztak és azóta ahhoz kell alkalmazkodni, tehát az a megfogalmazás valóban régi és lejárt.

Lollozni nem kell ide járni, én építő hozzászólásokat várok, a hiperaktív képességeidet vezesd le a mászókán, emberek között.

2012. ápr. 30. 12:29
 14/17 A kérdező kommentje:

Most hallottam, bár csak áttételesen, hogy egy rendelőben bosszankodott egy orvos, mert megbüntették a felbontott doboza miatt. Mivel volt(van) sterilizáló a rendelőjében, újrasterilizálta a dobozt, azt hitte, minden oké, de így sem felelt meg.

Ez elég megdöbbentő fejlemény, szerintem a rendőrök mindent kihasználnak, szabályzat ide vagy oda. És az autósok nem nagyon reklamálnak, nem viszik feljebb, rögtön fizetnek.

2012. máj. 4. 14:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez biztosan valami szélsőséges eset lehetett, mert én továbbra is azt mondom, hogy a listán szereplő holmik megléte a lényeg, egy sebtapasz kivételével nem kell új dobozt venni. És a sterilitás is (orvos ilyet mondjon (?) ) más kérdés, mert a doboz felnyitása nem a sterilitás megszűnését jelenti, mert a géz az a csomag kinyitásakor veszíti el sterilitását. A sebtapasz soha nem is volt steril, a jód meg ugye fertőtlenítő, stb... Van rajtuk szavatossági idő. De mondom! A közlekedés felügyeletnél egyértelmű ez az álláspont: Pótolni kell (érvényességi időn belül) a hiányzó, felhasznált dolgokat, és kész. Nem kell új dobozt vásárolni... A rendőrség ennek ellenére oktatás hézagossága, hiányossága miatt simán megbüntet, tudom jól sajnos...
2012. máj. 4. 16:27
 16/17 anonim ***** válasza:

[link]

A linkben különösen a következő rész a lényeges: "Időről időre nézd át a csomag tartalmát, az egyes tartozékok érvényességét, hiszen a különféle egészségügyi kellékek szavatossága nem egyszerre jár le."

2012. máj. 4. 16:43
 17/17 A kérdező kommentje:
2012. máj. 12. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!