Az autóban levő egészségügyi doboz a felbontása után már nem érvényes?
"ha a dobozból valamelyik termék szavatossági ideje lejár, elég lesz csak azt az egy terméket kicserélni, és nem kell az egész dobozból újat vásárolni."
Meddig jó az autós egészségügyi csomag?
Egyébként egy volt kollégám (aki sebész orvos) szerint baromság az egész, ugyanis az alkohol és a kötözőpólyák nem tudnak megromlani...
reptilian bastards,
az indexes cikk 2009-es és most ápr 15-tól változott sok minden, ezért tettem fel a kérdést, hogy ebben a témában is vajon frissült-e valami?
Én is ezt gondolom, hogy nem kell betojni attól, hogy dupláját kell fizetni ha vita van, mert közel sem biztos, hogy az eü doboz miatt jogos a büntetés. Tegnap elfelejtettem, de ma megkérdezem a gyógyszertárban, hogy ők mit gondolnak arról, hogy felújítom a bélést, ők meg lepecsételik/matricázzák.
Én nem is találtam a módosított szabályzatban sem erre vonatkozó részt.
Az ember azt gondolná, a KRESZ rendelkezik arról, hogy a kocsiban lenni kell elsősegélydoboznak. De nem. (Legalábbis én nem találtam a szövegben se elsősegély-csomagot, se mentődobozt. Nem hiszi? Keresgéljen bátran!) Van viszont egy 6/1990 számú KÖHÉM-rendelet (regula az közúti járóműveknek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának az műszaki szükségességiről), aminek van egy 106. számú paragrafusa.
Ez így szól:
106. § (1) A járműveken szabvány szerinti elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani:
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár és motoros tricikli esetében "A" típusú,
b) személygépkocsi, tehergépkocsi, oldalkocsis motorkerékpár, mezőgazdasági vontató és lassú jármű, valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén "B" típusú,
c) minden egyéb jármű esetén, ahol a szállítható személyek száma 10 vagy annál több, valamint a tűzoltó jármű esetében "C" típusú kivitelben.
(2) A szabvány szerinti elsősegélynyújtó felszerelés - a tartalmának alkalmazhatóságára vonatkozó lejárati időn belül - helyettesíthető olyan elsősegélynyújtó felszereléssel, amelyet az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, amennyiben azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegélynyújtási tájékoztatóval ellátták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!