Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A telkem előtt lévő terület...

A telkem előtt lévő terület közterület?

Figyelt kérdés
Nekem kell gondozni, havat lapátolni stb., de az önkormányzat és egyéb szervek, kénye-kedve szerint rakhat oda táblát, árkokat, kábeltv dobozt? Parkolás így zéró, pedig lenne hely bőven. Úgy tele vagyok tűzdelve, mint egy kresz-könyv, pedig egy kis ésszel máshogy is megoldhatták volna. Számít, hogy 200 méterre vagy 199-re van a kereszteződés, amit oly fontos jelezniük?
2012. ápr. 15. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondod, közterület, de ha leraksz magadnak építkezéshez sódert, területhasználatot kérnek.

Meg a járdán a hótakarítást.

2012. ápr. 15. 17:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes témát találtál!

Ugyanis az előtted lévő terület közterület de manapság az önkormányzatok 99%-a helyi rendeletben szabályozza hogy te vagy köteles takarítani/gondozni, míg ő kénye kedve szerint akár várat is építhet oda neked ahhozis engedély kell kérni hogy egy kupac homokot ott tárolhass 1 napig.

Szerintem ennek vagy úgy kéne működni hogy ha már te gondozod(ha akarod ha nem) akkor legalább egyeztet veled hogy mit szeretne oda tenni-vagy ha már külföldi példát is említsünk ott az önkormányzat gondozza a tulaj nem nyúl hozzá(nem is lehet mert van olyan ismerősöm-osztrákoknál-hogy engedély nélkül beültette virággal és pénzbüntetést kapott)

2012. ápr. 15. 17:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Ezt találtam: 8. A veszélyt jelző táblák alkalmazása és elhelyezése

8.1. A veszélyt jelző táblák elhelyezésének általános előírásai

8.1.1. A veszélyt jelző táblát az általa jelzett veszély helye előtt

a) autópályán 250-500 méter,

b) lakott területen kívüli egyéb úton 150-250 méter,

c) lakott területi úton 50-100 méter

távolságban kell elhelyezni.

Ezért bosszantó az, hogy semmi tekintettel nincsenek a parkolásra. Akkor ugyanis 1 méterrel hátrébb rakják, és akkor pont a kábeldobozzal van egy vonalban (amitől egyébként sem lehet parkolni). Magyarország...:(

2012. ápr. 15. 19:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, ez tényleg így van (sajnos).

Bár nekem sincs autóm, de a problémát én is megértem.

2012. ápr. 15. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen.

Én tavaly kiszedtem a kapum mellől egy zavaróan lerakott táblát és 3 méterrel odébb betonoztam le.

Azóta is úgy van...

:o)

2012. ápr. 16. 00:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, lehet, hogy ez lesz a vége. Mikor még csak ideiglenesen tették le arrébb raktuk, hát nem vissza tették ugyanoda?:( Most már le is van valamivel rögzítve (nem beton), úgyhogy - olyan egyszerűen - ki sem lehet húzni a földből.
2012. ápr. 16. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Szedd ki tedd arrébb! A kutya nem foglakozik vele hogy hol van a lényeg az hogy kint legyen mert ha eltüntetnéd keresnék!
2012. ápr. 16. 19:03
 8/10 anonim ***** válasza:
van a Ptk-ban ilyen, h. a tulajdonos köteles tartózkodni a szomszédok szükségtelen zavarásától. Ez az önkormányzatra is vonatkozik, pl. ne tegyenek kresz táblát az ablakod elé, stb.
2012. ápr. 17. 02:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. ápr. 17. 09:29
 10/10 anonim ***** válasza:
De azért nagy hírverést ne csinálj, mert ez közúti jelzés jogosulatlan megváltoztatása, tehát szabálysértés, akármilyen jó indokod is van rá. Ez akkor lehet kellemetlen, ha épp meglátja a haragosod vagy egy buzgóbb rend/polgárőr.
2012. ápr. 20. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!