A telkem előtt lévő terület közterület?
Jól mondod, közterület, de ha leraksz magadnak építkezéshez sódert, területhasználatot kérnek.
Meg a járdán a hótakarítást.
Érdekes témát találtál!
Ugyanis az előtted lévő terület közterület de manapság az önkormányzatok 99%-a helyi rendeletben szabályozza hogy te vagy köteles takarítani/gondozni, míg ő kénye kedve szerint akár várat is építhet oda neked ahhozis engedély kell kérni hogy egy kupac homokot ott tárolhass 1 napig.
Szerintem ennek vagy úgy kéne működni hogy ha már te gondozod(ha akarod ha nem) akkor legalább egyeztet veled hogy mit szeretne oda tenni-vagy ha már külföldi példát is említsünk ott az önkormányzat gondozza a tulaj nem nyúl hozzá(nem is lehet mert van olyan ismerősöm-osztrákoknál-hogy engedély nélkül beültette virággal és pénzbüntetést kapott)
Ezt találtam: 8. A veszélyt jelző táblák alkalmazása és elhelyezése
8.1. A veszélyt jelző táblák elhelyezésének általános előírásai
8.1.1. A veszélyt jelző táblát az általa jelzett veszély helye előtt
a) autópályán 250-500 méter,
b) lakott területen kívüli egyéb úton 150-250 méter,
c) lakott területi úton 50-100 méter
távolságban kell elhelyezni.
Ezért bosszantó az, hogy semmi tekintettel nincsenek a parkolásra. Akkor ugyanis 1 méterrel hátrébb rakják, és akkor pont a kábeldobozzal van egy vonalban (amitől egyébként sem lehet parkolni). Magyarország...:(
Igen, ez tényleg így van (sajnos).
Bár nekem sincs autóm, de a problémát én is megértem.
Igen.
Én tavaly kiszedtem a kapum mellől egy zavaróan lerakott táblát és 3 méterrel odébb betonoztam le.
Azóta is úgy van...
:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!