Lehet-e rendőrségi ügy abból, hogy kerékpárral elütöttem egy szerencsétlen gyalogost?
Figyelt kérdés
Éppen ma este, egy max. fél órával ezelőtt sajnálatos módon Debrecenben, a Burgundia utcán elütöttem egy gyalogost. Habár igen széles az út, csoportban jöttek, egy sorban, és olyan sokan voltak, hogy teljesen kitöltötték az út szélét. Úgy gondoltam, hogy ha kifutok a földre, a fák mellé, akkor kikerülhetem simán, ám elszámítottam az ívet, és lassan fordultam be, az egyikőjüket sajnos elütöttem. Én egy karcolás nélkül megúsztam, és elvileg ő is, mert nem panaszkodott. Szerintem elég kulturáltan viselkedtem, többször bocsánatot kértem, kérdeztem, hogy neki történt-e valami baja, erre azt mondták, hogy semmi baj, menjek nyugodtan. Még álltam picit nézni, hogy meggyőződjek róla, hogy tényleg így van-e, majd odébb mentem. Ha akarnak, személyleírást tudna adni, hisz elég sok időt töltöttem ott velük. A kerékpárom kivilágítatlan volt, mert a régi lámpám eltört, és még nem vettem újat, de az utca teljes mértékben ki volt világítva és szerintem tökéletes látási viszonyok voltak, mindenki látott mindenkit.2012. ápr. 11. 20:37
11/12 A kérdező kommentje:
Jogos, holnap veszek is egy rendes lámpát. :)
2012. ápr. 11. 21:58
12/12 claidheamohmor válasza:
"A járművek az úton haladnak. A kerékpár egy jármű."
elég mostoha állapotok uralkodnak a közlekedésben, különösen a kerékpárosok helyzete nem egyszerű. Ebben az esetben viszont a járdán kerékpárral gyalogost elütni, háát... ilyenkor neked kellene vigyázni rájuk, ha már nem az úttesten mégy. A centizgetés ebbe nem fér bele. Elvileg lehetne rendőrségi ügy, de hátha nem lesz. Egyébként a világítás alap, és ha felkeresed a Magyar Kerékpárosklub debreceni alapszervezetének bármelyik tagját, segítenek neked abban, hogyan tanulj meg az úttesten közlekedni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!