Mi a véleményetek az egyenrangú kereszteződésről? Szerintem óriási hülyeség! Vélemény?
Ha bemegyek egy "normális", táblával védett kereszteződésbe, ott, ha nekem van elsőbbségem, akkor nincs semmilyen jelzés, és nem kell lassítanom sem. Egy egyenrangú kereszteződésnél honnan a f...omból kellene tudnom, hogy egyenrangú, ha egyszer nincs kinn semmi jelzés?
Ausztriában ezt jelzik egy útra festett balos nyilat formáló "R" betűvel...
Az egész óriási hülyeség, hiszen nincs benn a KRESZ-ben, hogy "ha nem látsz táblát, akkor lassíts", csak az, hogy egyenrangúnál lassíts, meg akkor, ha erre tábla kötelez.
Ha nincs kinn a főútvonal tábla az úton, amelyiken megyek, MINDEN kereszteződésnél lassítok. Ez a biztos. Nem lakott területen kell száguldozni. Ha lakott területen belűl, főuton megy valaki, az nem jelenti, hogy száguldozni lehet.
Sógorom jogsiját úgy vették el, hogy védett úton ment, egy nő nem állt meg a Stop táblánál, karambol...
Részletek: sógor 100-zal a főuton,50-es tábla kinn, a nő megvárta, míg kb. 30 méterre ér, kihajtott elé. Semmit nem kapott érte, a bíróság szerint a gyorshajtás súlyossabb, mintha valaki nem áll nem a Stop táblánál.
Sokan, ha elsőbbségadási táblájuk van és a kereszteződés közepében nincs autó, nem is lassítanak. Ha nem úgy megyek, ahogy szoktam, az autóm kb. 20-szor lett volna javítva a karosszériásnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!