Kihez fordulhatnék? Mindenki csak hárítja magáról a felelősséget.
Arról van szó, hogy ahol mi lakunk a falu végén; van egy nagy lassító sziget egy kanyarban. Ezzel nincs is gond, de a lassítónak van egy nagy öblös része, ami mellett egy telek is van. A telektulajdonossal évtizedek óta haragban vagyunk. Nos ő, a telkére közvetlenül az úttal párhuzamosan fűzfákat ültetett. Ezek a fák mára már szépen megnőttek. Tényleg szépek, és végre nem olyan kopasz az a telek, de nagyon balesetveszélyessé tették ezáltal a telkünkről való kikanyarodást. Nyáron ezen az útszakaszon borzasztóan nagy forgalom van. A fűzfák teljesen kitakarják a lassítónak ezt a mély öblös részét, és egy kamiont is kitakarnak teljes mértékben. Attól tartok, hogy egy óvatlan pillanatban mikor kikanyarodok esetleg egy autó elé fordulok, amit nem lehet észrevenni a fűzfák miatt.. Az utászoknak már szóltam ők átpasszolták a kérdést az önkormányzatnak, mivel ez már belterület. Az önkormányzat semmit sem reagált rá..
Van ötletek kihez lehetne fordulni, aki konkrétan kijönne és megoldást találna erre a kérdésre?
Ebből a kanyarból kilépve, rendszeresen nálunk landoltak az autók. 1 évvel ezelőtt egy kamion tarolta le a kerítést. A villanyoszlop előtt állt meg centikre...
De volt olyan is, hogy na nem lett volna beton fal kerítésünk, és egy fa kisház a kerítés mögött + 3 tuja, akkor a kamion, amit ezek fogtak meg, eldózerólta volna a gázóránkat is. (Megjegyezném, a kamion is valami veszélyes robbanékony vegyszert szállított).
Kb minden évb3en van itt 1-2 baleset. A kerítésen meglátszanak a nyomok..:(
A lassítót, és a kanyart már megszokta az ember. De a fák sokat kitakarnak a látómezőből...
És tegye mindenki a szívére a kezét, csak szintén, melyikőtök tartja be, ha nincs rendőr a közelben, az 50-et egyből a falu tábla megkezdése után? jó esetben 55-60-al jönnek befele, de van mikor 80-al is érkeznek.
Tehergépkocsival igencsak körül kell nézni minden irályba, hogy ne jöjjön semmi, mivel kifordulásnál mindkét sávot némiképp elfoglalod.
És hogy mért nem orral állok ki? Nemes egyszerűség, nem lehet megfordulni az udvarban. Túl kicsi a hely. Tolatva beállni, ezen a szakaszon nyáron..:) Külön megnézném, hogy hány perc várakozás után sikerül..:)
Egyszer megszámoltam hány kocsi után sikerült orral beállnom: 36 autót számoltam meg... Mögöttem meg már ledudáltak az útról, hogy húzódjak félre valamerre.
Volt, hogy majdnem belém jöttek, mert nem vették észre az álló kocsimat, mikor a bekanyarodásra vártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!