Kihez fordulhatnék? Mindenki csak hárítja magáról a felelősséget.
Arról van szó, hogy ahol mi lakunk a falu végén; van egy nagy lassító sziget egy kanyarban. Ezzel nincs is gond, de a lassítónak van egy nagy öblös része, ami mellett egy telek is van. A telektulajdonossal évtizedek óta haragban vagyunk. Nos ő, a telkére közvetlenül az úttal párhuzamosan fűzfákat ültetett. Ezek a fák mára már szépen megnőttek. Tényleg szépek, és végre nem olyan kopasz az a telek, de nagyon balesetveszélyessé tették ezáltal a telkünkről való kikanyarodást. Nyáron ezen az útszakaszon borzasztóan nagy forgalom van. A fűzfák teljesen kitakarják a lassítónak ezt a mély öblös részét, és egy kamiont is kitakarnak teljes mértékben. Attól tartok, hogy egy óvatlan pillanatban mikor kikanyarodok esetleg egy autó elé fordulok, amit nem lehet észrevenni a fűzfák miatt.. Az utászoknak már szóltam ők átpasszolták a kérdést az önkormányzatnak, mivel ez már belterület. Az önkormányzat semmit sem reagált rá..
Van ötletek kihez lehetne fordulni, aki konkrétan kijönne és megoldást találna erre a kérdésre?
Kitartó ember lehet, ha évtizedekre előre tervezve fákat ültetett, hogy majd ha lesz jogsid, akkor jól kitoljon veled!
:)
Nem lehet, hogy nem is olyan nagy gond az a fasor, csak gyakorlatlan vagy?
Dobhatnál fel képet. Ha igazán balesetveszélyes, akkor a közútkezelőnek kötelessége intézkedni!
Az átvezető utak nem a falu önkormányzatának kezelésében vannak, hanem a helyi közútkezelő az illetékes!
Az út menti melósoknak hiába is szólsz, a megyei közútkezelőnél kell bejelentést tenni.
Nem, nem vagyok gyakorlatlan 12 éve vezetek, évente több tízezer kilómétert...
Nagy teherautókkal, nyáron áruval megpakolva kell kitolatni a telkünkről - mivel nyaranta termék fuvarozással foglalkozunk - és egy rakott kocsi enyhén szólva is, de lomhán mocorog, akármilyen fürge is egy vw motor egy cafterben...
Mivel a szomszéd is, és mi is zöldségárusítással foglalkozunk, hogy minket takarjon a fasor ezért került ültetésre... De mint említettem, esetünkben ez teljesen mindegy, mivel nem a zöldséges a lényeg, hanem a nehézkes közlekedés. Férjem kamionsofőr volt, 3x meg kell néznünk és győződnünk róla, hogy nem jön e autó.
Ma töltök fel képeket is róla, bár még csak most hajtanak a fák, remélem ennek ellenére lehet majd látni.
Hát 100-zal csak nem megy senki el a lakott terület kezdete tábla mellett a lassítón át.
Fenntartom a véleményemet, hogy túllihegitek a problémát, ha nem lennének azok a bokrok, a kanyar miatt akkor se látnátok be kilométerekig az utat!
:)
De ha ekkora a rinya, akkor miért nem orral előre álltok ki?
Szerintem a közútkezelő nem fog ezek miatt a bokrok miatt semmit sem tenni!
Elég kicsik a képek, de rá lehet nagyítani. Simán eltűnik egy autó abban a kis kanyarban. És tény ami tény, sosem 50-en gördülnek be...Mikor tolatunk ki a telkünkről 1,5 tonnával, elég necces...
Félnék egy esetleges balesettől, aminek természetesen mi lennénk az okai...:S
Azért tettem fel itt a kérdést, mert mégiscsak szeretnék tisztességes úton dűlőre jutni...
Bár amit te javasoltál sem rossz..:) De én sosem tenném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!