Mi a fék- és tengelykapcsoló pedál helyes használata lassítás, majd megálláskor?
Holnap forgalmi vizsgázok, és két nappal ezelőtt derült ki, hogy nem jó sorrendben hazsnálom a féket és a kuplungot, mert én úgy hazsnálom, hogy először kuplung, majd fékezek, amikor pl. pirosnál, vagy zebra előtt lassítok majd megállok. Az oktatóm viszont szembesített vele, hogy először fékezek, és utána nyomom be a kuplungot (és ez van írv a minősítő lapra is). De rákérdeztem anyukámnál, apukámnál, néhány ismerősnél, ők pedig bizton állították, hogy ők lőször kuplungot nyomnak, és csak aztán féket.
Teljesen össze vagyok zavarodva!!!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Semmi gond nem volt a pedálok használatával, most már egyértelmű minden.
Ettől függetlenül viszont megbuktam.. Nem néztem szét az egyenrangú útkereszteződésben..
gyerekek, ne bosszantsatok! én olyan kuplungfetisiszta vagyok, hogy ilyet még a világ nem látott! :)
holnap lesz a forgalmim... mindig attól fosok, hogy lefulladok, mert nagyon kezdő koromban folyton le lettem .aszva miatta.
na, azért remélem nem húznak el.drukkoljatok nekem is! :)
Sok sikert neked is!:D Én kb. 1 hét múlva vizsgázok...
És egyáltalán nem vagyok biztos magamba.:S
azért nem buktatnak meg ha lefullasztod, de nem kell bemutatni hogy le tudod fullasztani...
én vizsgáig 1x fulladtam le, vizsga elött 2 órával, addig nem, de én furcsa egy szerzemény vagyok, jól kedztem vezetni(elötte is tudtam elég jól) és a végére már tiszta szar voltam mert rajtam maradtak az oktatónak a hülye szokásai...
vizsga óta 2x fulladtam le saját(családi) autóval, mert betegen vezettem, orrotfujtam körfogralomnál, kifele megálltam gyalogos miatt aztán kettőből akartam elindulni, a másik is ilyesmi volt, szóval nem azért mert béna vagyok...
ami megaz oktatói hülyeségeket illeti, vizsga óta egyszer nem néztem hátra tolatáskor, parkoláskor, már elötte is tudtam a tükörből mindent, nem nagyon használom a kéziféket se, én a sebessége esküszöm, pirosnál meg ha olyan várakozás van nem mindig teszem ki üresbe(pl. ha látom hogy van vissza 20 mp akkor nem...
az oktatón sok múlik, párhuzamos parkolásnál először magamtől csináltam meg, tükörbe nézve, oktatónak nem tetszett, mert nem néztem hátra...
később muszály volt hátra néznem, nem is tudtam olyan jól bepakolni:)
hát emberek, engem elhúztak mint a xart. :( nagyon kiborultam. persze valamennyire jogos volt, és nem a kuplung miatt.
ki a faxom tett a nagykőrösi útra 30as táblát??? :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!