Kanyarodó sáv buszsávra visz, ahol záróvonal van. Mi a helyes teendő? Zárón átmenni, továbbhaladni a buszsávon?
Figyelt kérdés
Bp-en van egy-két olyan hely, ahol két kanyarodó sáv van. A jobb szélsőn bekanyarodva azonnal buszsávra jutok, és a buszsávot záróvonalak határolják. Ilyenkor szerintetek mi a helyes eljárás? Megkérdeztem egy rendőrt, ő azt mondta hogy megállok és megvárom amíg beengednek a másik sávba és átmegyek a zárón. Ha 10 percig nem engednek be, akkor addig feltartom a mögöttes buszforgalmat. Szerintetek?2010. nov. 6. 18:55
1/5 anonim válasza:
ja és a rendőr tudni fogja, hogy te ott állsz tíz perce nem?
átmész a buszsávon...
2/5 anonim válasza:
elvileg nem mehetsz át a záróvonalon de leszarja mindenki és ez így van rendjén, ezér nem fognak megbüntetni. a helyes meg az hogy továbbmész a buszsávon és a következő lehetőségnél elhagyod
3/5 anonim válasza:
Hát, én helyzetfüggően oldom meg az ilyeneket. Hol így, hol úgy, ahogy a legpraktikusabbnak tűnik. XD
Ám szerintem a záróvonal felsőbb rendű korlátozó tényező, mint a buszsáv, mivel azzal balesetet is lehet okozni, ha váratlanul váltasz sávot, a busznak meg legfeljebb útban vagy 1 picit, ezért elvileg a buszsávon mész amíg nem tudsz lemenni róla.
4/5 A kérdező kommentje:
hát igen, csak az a gáz, hogy ez a fő utcán van, az első kerületben, és ott gyakorlatilag csak a kereszteződéseknél van pár méterig terelővonal, utána megint végig záróvonal... tehát túl sok lehetőséged valójában nincs az átsorolásra...
2010. nov. 6. 20:18
5/5 anonim válasza:
ha van lehetőséged akkor ott meg kell tenned. ebben az esetben megállsz és nem érdekel a mögötted lévő, megvárja míg beengednek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!