Nem adnék jogosítványt annak aki nem tud kereket cserélni?
Kietlen prérin ahol nincs térerő, defektnél egy női vezető és néhány férfi is éhenhal,ha nem jön valaki arra, aki tud kereket cserélni.
Ezt mindenképpen vizsgafeladatként kezelném.
Én tudok kereket cserélni, csináltam is jópárszor, saját autón és vadidegenekén is.
Tavaly nyáron faanyagért mentem, a teleptől 500 m-re defektem lett, 3 perc alatt felniig leeresztett. A gyári emelő nem fért alá, így esélytelen volt felemelni. Óvatosan elgurultam az első kátyúig amibe bele tudtam tenni az emelőt. Mielőtt elkezdtem volna emelni ugye meg kell lazítani a kerékanyákat: itt jött a második probléma, mert a gyári kulcson nem lehet elég erőt kifejteni hogy lelazuljon amit a gumis a levegős kulccsal ráhúzott. Próbáltam ráállni, az se vezetett eredményre, így ballaghattam addig amíg nem találtam valakit akinek volt keresztkulcsa.. Szóval nem tudtam egyedül megoldani.
A lényeg: hiába fontos a kerékcsere, sokszor hiába tudná az autós hogy mi a teendő, akkor sem tudja megoldani.
És hamár izzót sem kell tudni cserélni, akkor miért pont a nehezebb kerékcsere lenne a kötelező vizsgafeladat?
Én mikor Teherautóra vizsgáztam volt egy csaj is köztünk. Na elárulom ővele lecseréltették sokszor az oktatóautó kerekét ,ha ez vigasztal. És meg tudta csinálni segítség nélkül.
Amúgy én mondok jobbat. Van egy 40 éves ismerősöm. Autókereskedő és a nejének 10évvel régebbi a jogsija mint a palinak.
Mikor az ipse mondta neki hogy vigye el a kocsit és hozza el a gyerekeket az oviból a nő ellenkezett hogy mi lesz hogyha kifogy a benzin???
-Erre a csávója annyit mondott hogy megtankolod mi lenne?!
Erre a nő inkább el se ment a gyerekekért az ovodába mert ő nem tankol sose tankolt még és nem is tudja hogy kell azt 38évesen...
Erre már nekemis kikerekedett a szemem ne gondoljátok..
Tételezzük fel:
-Este 11.
-Vékonyka félős nő vagyok.
-Hazafelé megyek,6 kilométerre lakom. Település útba nem esik már.
-Autós töltőm nincs,teló lemerült.
-Defektet kapok,jobb eleje.
-Esik az eső.
-Észre veszem.
-Van pótkerék,amit 5 éve nem használtam,valahol emelő és kerékanyakulcs.
Ha olyan helyen vagyok,kuvvára nem fogok kiszállni,kereket cserélni,hanem vészvillogóval szépen hazasántikálok. Xarok a gumira.
De ez csak az én fikcióm.. :)
"volt egy csaj is köztünk. Na elárulom ővele lecseréltették sokszor az oktatóautó kerekét ,ha ez vigasztal. És meg tudta csinálni segítség nélkül. "
Jól karbantartott tanulóautó lehetett. Én anno utánhúztam a pótkocsin a kerekeket. 1.5 év mulva a gumis a nagy légkulccsal 10 percig püfölte az első anyát, mire lejött. A többinek elég volt 5 perc. Megnézném, azt hogy lazította volna le mezei kerékkulccsal. ( nyomatékmódosítós kulccsal csalni nem ér ).
Nem kell félreérteni, nem a nő vagy a kerékcsere ellen van kifogásom, csak C kategória feletti járműnél, még a gumisnak is okozhat meglepetést egy kerékcsere, nemhogy egy sofőrnek az út szélén. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!