Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek miért tűnnek el a...

Dozer007 kérdése:

Szerintetek miért tűnnek el a jó kis Téli gumi vs. Nyári gumi viták az oldalról ilyen jó kis téli időjárásban?

Figyelt kérdés
Természetesen megvan a saját véleményem, de ez egy érdekes dolog... ha más nem vette volna még észre. :)
2012. febr. 7. 08:50
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Miért, miért...? Hát kérdezz meg egy téligumi-mániást. A négyévszakos semmit nem ér télen, olyan, mintha strandpapucs lenne a lábamon a félméteres hóban. Csoda, hogy még nem öltem meg senkit. Se nyári, se négyévszakos gumival nem lehet télen közlekedni, nem tapad, nem lehet kanyarodni és fékezni vele. Közveszélyes. Hát nem?
2012. febr. 8. 13:38
 22/32 anonim ***** válasza:
Mondjuk az olyan a nüansznyi apróságok, hogy ezzel húztam ki a téligumis(!) hülyegyereket az árokból (tehát azért csak tapad valamit), az nyilván nem számít, ha egyszer a média azt okádja éjjel-nappal, hogy TÉLIGUMI!
2012. febr. 8. 13:42
 23/32 anonim ***** válasza:
Mintha korábban 4 hajtott kerékről tettél volna említést..Az azért nem mindegy..:)
2012. febr. 8. 14:49
 24/32 anonim ***** válasza:
Nyilván. De azért az sem tesz istenné, ahogy a téli gumi sem.
2012. febr. 8. 14:53
 25/32 anonim ***** válasza:

Akkor ezt a nüansznyi apróságot ne felejtsd el megemlíteni, ha azt mondod, kihúztad a téligumist a 4évszakossal. Így teljes a kép. :)

Amúgy az én személyes tapasztalatom: az én autóm vadiúj nyári gumival hóban használhatatlan. Télivel (még ha használt is) eddig nem maradtam ott sehol. Nyilván nem száguldozok ezzel sem a hóban. 4 évszakossal meg nincs semmi tapasztalatom.

2012. febr. 8. 15:09
 26/32 anonim ***** válasza:
A hangsúly inkább azon lett volna, hogy a téligumi sem véd az emberi hülyeség ellen.
2012. febr. 8. 15:27
 27/32 anonim ***** válasza:
Ez egy percig sem vitás.
2012. febr. 8. 16:35
 28/32 anonim ***** válasza:
lám lám már csak a téli ,és a négy évszakosok beszélgetnek ! 2 kocsim van van egy 7 személyes családi autóm (direkt nem írok hozzá márkát) ezen 4 keréken téli gumi, van egy melós amin 4 évszakos gumi figyel az utóbbinál van a csomagtartóban egy zsák sóder ,orosz csoda igényli hó miatt, hegyvidéken lakom de bár hová el tudok menni mind a kettővel! nyárival az útról nem tudnék az udvarba be állni! De nem csak én, hanem a nyári gumi fejűek közül egyik sem!
2012. febr. 8. 18:06
 29/32 anonim ***** válasza:
4 hajtott kerékkel lehet ám vagizni. Volt egy Pick-up-om,mindegyik tengelyen sárra való bütykös gumik. Téli abroncsokat sosem látott a gép. Nem érdekelt a hó meg ilyesmi,és még nyáron is tökéletes volt.. A mostani platós hátsókerék hajtású autóm meg sem mozdult a hóban téli abroncs nélkül,plusz súly a platón. A személyautóra amivel anya és a gyerek jár,alapból télit szereltettem. Megnyugtat a tudat hogy törekszem a biztonságosabb közlekedésükre,anya pedig ésszel vezet.
2012. febr. 8. 18:21
 30/32 anonim ***** válasza:
Hazai időjárási viszonyokra ahol van 2-3hét amikor hó esik ,de azt is néhány nap alatt letúrják, teljesen felesleges pénzkidobás a téligumi. Az hogy hidegben megkeményedik meg hosszabb lesz a fékút az meg egyszerűen hazugság.Rövidebb a fékút nyári gumival mint télivel 6fok alatt is .
2012. febr. 11. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!