Dozer007 kérdése:
Szerintetek miért tűnnek el a jó kis Téli gumi vs. Nyári gumi viták az oldalról ilyen jó kis téli időjárásban?
Figyelt kérdés
Természetesen megvan a saját véleményem, de ez egy érdekes dolog... ha más nem vette volna még észre. :)2012. febr. 7. 08:50
21/32 anonim válasza:
Miért, miért...? Hát kérdezz meg egy téligumi-mániást. A négyévszakos semmit nem ér télen, olyan, mintha strandpapucs lenne a lábamon a félméteres hóban. Csoda, hogy még nem öltem meg senkit. Se nyári, se négyévszakos gumival nem lehet télen közlekedni, nem tapad, nem lehet kanyarodni és fékezni vele. Közveszélyes. Hát nem?
22/32 anonim válasza:
Mondjuk az olyan a nüansznyi apróságok, hogy ezzel húztam ki a téligumis(!) hülyegyereket az árokból (tehát azért csak tapad valamit), az nyilván nem számít, ha egyszer a média azt okádja éjjel-nappal, hogy TÉLIGUMI!
23/32 anonim válasza:
Mintha korábban 4 hajtott kerékről tettél volna említést..Az azért nem mindegy..:)
24/32 anonim válasza:
Nyilván. De azért az sem tesz istenné, ahogy a téli gumi sem.
25/32 anonim válasza:
Akkor ezt a nüansznyi apróságot ne felejtsd el megemlíteni, ha azt mondod, kihúztad a téligumist a 4évszakossal. Így teljes a kép. :)
Amúgy az én személyes tapasztalatom: az én autóm vadiúj nyári gumival hóban használhatatlan. Télivel (még ha használt is) eddig nem maradtam ott sehol. Nyilván nem száguldozok ezzel sem a hóban. 4 évszakossal meg nincs semmi tapasztalatom.
26/32 anonim válasza:
A hangsúly inkább azon lett volna, hogy a téligumi sem véd az emberi hülyeség ellen.
28/32 anonim válasza:
lám lám már csak a téli ,és a négy évszakosok beszélgetnek ! 2 kocsim van van egy 7 személyes családi autóm (direkt nem írok hozzá márkát) ezen 4 keréken téli gumi, van egy melós amin 4 évszakos gumi figyel az utóbbinál van a csomagtartóban egy zsák sóder ,orosz csoda igényli hó miatt, hegyvidéken lakom de bár hová el tudok menni mind a kettővel! nyárival az útról nem tudnék az udvarba be állni! De nem csak én, hanem a nyári gumi fejűek közül egyik sem!
29/32 anonim válasza:
4 hajtott kerékkel lehet ám vagizni. Volt egy Pick-up-om,mindegyik tengelyen sárra való bütykös gumik. Téli abroncsokat sosem látott a gép. Nem érdekelt a hó meg ilyesmi,és még nyáron is tökéletes volt.. A mostani platós hátsókerék hajtású autóm meg sem mozdult a hóban téli abroncs nélkül,plusz súly a platón. A személyautóra amivel anya és a gyerek jár,alapból télit szereltettem. Megnyugtat a tudat hogy törekszem a biztonságosabb közlekedésükre,anya pedig ésszel vezet.
30/32 anonim válasza:
Hazai időjárási viszonyokra ahol van 2-3hét amikor hó esik ,de azt is néhány nap alatt letúrják, teljesen felesleges pénzkidobás a téligumi. Az hogy hidegben megkeményedik meg hosszabb lesz a fékút az meg egyszerűen hazugság.Rövidebb a fékút nyári gumival mint télivel 6fok alatt is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!