A szomszéd mindig 2 autóval is elénk áll. Mit tehetek?
Mert már nagyon unom állandóan a más kocsiját bámulom.
Arról nem is beszélve hogy nekünk is két autónk van és
mi is szeretnénk a saját házunk előtt parkolni. Mit
tudok tenni?
Figyelt kérdés
A közterületesek azt mondták van egy íratlan szabály hogy 1:mindenki álljon a saját háza elé 2: az ingatlanom előtti közterületet jogomban áll használni. 3 : Jó nagy bunkó a maga szomszédja.
Múltkor is hoztak hozzánk hűtőt és jó messziről kellet cipelniük mert a szomszéd ide állt... ez már számomra nevetséges ... és az önkormányzat nem csinál semmit mert szabályosan parkol . Gondoltam teszek ki parkolásgátlót de azt hiszem az engedélyköteles. Miért ilyenek az emberek ??? én sem állok más elé ...és mikor szólunk akkor azt mondja hogy mi álljunk be a garázsba ez most akkor hogy is működik?? Valaki segítsen .. valami törvény vagy valami ötlet nincs ami reményt adna ....
28: magas is írtam korábban hasonlót. A hatóság embere is elmegy, a szomszéd marad. Békülés nem lesz belőle, csak a feszkó nő.
2012. febr. 7. 19:29
32/41 A kérdező kommentje:
hát igen azért háborúzni nem szeretnék ... csak mondjuk jó lett volna valami törvény amivel bízonyithatnám az igazamat... de ebben az országban nagyon szarul van minden megalkotva ... a kocsijában nem szeretnék kárt tenni bár olyan jóó lenne .. egyébként ő nem igazán tudna kárt tenni az én kocsimban mert álltalában bent állok a garázsban nagyon ritka az mikor nem állok be ... persze ha itt állnak előttünk akkor muszály beállnom vagy a kapu elé parkolnom... egyébként pont a napokban láttam egy háznál hogy volt vagy 3 kapubeálló .. hát ha ez nálunk kivitelezhető lenne akkor meglenne a megoldás ... az is megfordult a fejembe amit az egyik hozzászoló írt hogy sódert hozatni a ház elé ... a polgármesteri hivatalnál voltam bent azt mondták a parkolás gátlót nem engedik meg mert közterületre nem szabad semmit kitennem ... sőt ha köveket teszek ki és valakinek a kocsija megsérül akkor nekem kell fizetnem a kárt ... mikor ezt meghallottam azt hittem rosszul hallok.. de hangsulyozta a közterületes hogy nekem csak annyi a dolgom hogy tisztán tartom... megköszöntem és ott hagytam...
2012. febr. 8. 13:46
33/41 Erzsi nagyi válasza:
Sajnos én is ebben a cipőben vagyok,állandóan itt vannak a házunk előtt az autóik,sőt még a vendégek is itt parkolnak a házunk előtt!Ráadásul szívritmus szabályzó gyógyszert szedek és ha lepihenek itt csapkodják az autók ajtaját előttünk.De van,hogy éjszaka is felébresztenek és olyankor össze-vissza ver,de több gyógyszert már nem vehetek be,mert este már beszedtem.2-hete jöttek a lányomék Ausztriából,2 kocsival,nem tudtak előttünk megállni,mert még a kapubejárót is eltorlaszolták a szomszéd autóik!
Azt hiszem nem jó ez így,kell,hogy legyen valami megoldás!!Megjegyzem,én,ha fél óra múlva megyek is vhova,akkor is beállok a garázsba.
2012. ápr. 28. 11:52
34/41 anonim válasza:
Nálunk ez annyival másabb, hogy a szomszéd srác autonepper, és ugye itt javítgatja, meg takarítja a kocsikat. Van, hogy egész nap megy a porszívó meg a tüctüc felváltva, és most is 2 lakókocsi meg egy kocsi van a házuk előtt, a saját kocsijával meg ugye már elénk parkol. Arra sincs semmi jogszabály, hogy ilyen tevékenységet (értékesítési, szerelési) üzletszerűen nem lehet közterületen végezni? Ráadásul ezek a kocsik nem is a ház tulajdonosáé. Arról már nem is beszélve, hogy az út és a járda közti füves sávra parkol félig, így a kocsiból kifolyó olaj mind a fűre megy, ami meg kirohad, meg tiszta olajfolt.
2012. máj. 26. 21:12
35/41 A kérdező kommentje:
Én is mindig beállok :) pláne éjszakára ..
2013. febr. 13. 10:34
36/41 anonim válasza:
hát mondjuk tegyél róla hogy ne tudjon elindulni, te házad elé letethetsz ezt azt mondjuk 1m3 homokot
2016. febr. 22. 13:02
37/41 anonim válasza:
Nekünk megoldotta a város az ilyet, parkolóövezet+ 1 családba szigorúan 1 autó lehet. Nekünk 3 van, irány a Euronics parkoló!!! 2 km-re! Jeee. Gondolom azóta rendeződött a probléma.... mi lett a vége?
2016. jún. 30. 14:02
38/41 luigi2 válasza:
Érdekes mert amúgy Pesten eszembe sem jut, hogy valaki előtt állok (persze nem a kapuja előtt) de kertvárosban kifejezetten bunkó dolognak tartom, főleg ha állandó jelleggel teszi - jellemzően a szomszéd. Ráadásul előttünk ez nem is úttest hanem amolyan előkert, fákkal. Éppen be is ültethetném de akkor magammal is kibatikolok vagy a vendégeimmel. Sajnos ez keleteurópai bunkóság, nincs tisztelet a másik tulajdona iránt, nincs kultúrája az íratlan szabályok betartásának. Mindent szabad amit nem tilos.
2016. júl. 13. 08:55
39/41 Bajer válasza:
Ha még aktuális, a helyedben leönteném a kocsijukat két vödör sárral. Kárt nem okozol, egy kicsimosás és újra csillog villog a verdájuk és szerintem másnap már nem lesz kedvük az újabb kocsimosáshoz;)
2020. febr. 1. 13:32
40/41 A kérdező kommentje:
Tudod az az igazság kedves utolsó hogy én is gondolkodtam ilyen módszereken...de végül arra jutottunk hogy tujákat ültettünk! A problema meg van oldva. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!