Mi a véleményetek a közúton való "szlalomozásról"?
Ha minden alkalommal szabályos sávváltást hajtasz végre, akkor az mitől veszélyes?
Példa:
haladok a külső sávban, megjelenik előttem 2 autó, majd index, körültekintés sávváltás. Ott megelőzom az 2 külső sávban haladót, majd mivel itt is van 2 lassabb autó, így index, körültekintés, sávváltás. Mi ezzel a probléma?
"Ha minden alkalommal szabályos sávváltást hajtasz végre, akkor az mitől veszélyes? "
Persze nincs itt semmi probléma ezzel, ha ésszerű és szabályos keretek közt teszed. De erre azt szoktam mondani az asszonynak, hogy én nem attól félek, hogy én okozok balesetet... hanem hogy nekem okoz valaki egy szabálytalansággal és én hiába voltam szabályos. Legutóbb itt nem messze csattant 2 autó, mert az egyik ködben előzött, és persze az halt meg, aki szemben jött (vagyis a vétlen)...
egyáltalán nem balesetveszélyes a sávváltoztatás. Viszont a 40 el tötymögők úgy tapossák a féket mint ha az életük függne tőle... egy ráfutásos ütközésnek nagyobb az esélye mint egy sávváltáskor bekövetkező balesetnek.
Úgy lehet haladni ha arra megy az ember amerre mehet... miért kell beállni a sor végére a belső sávban... ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!