Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek a közúton...

Mi a véleményetek a közúton való "szlalomozásról"?

Figyelt kérdés
A városokban 2x2 sávos úton normál forgalomnál megfigyelhető jelenség, amikor a gyorsabban haladni akaró hol az egyik, hol a másik sávban megy. Személy szerint én is alkalmazom ezt a stílust, amelynek egy oka van: a sok idióta aki 45-el poroszkál és nem képes elhagyni a belső sávot! Meg kéne érteni, hogy senkit nem zavar, ha te 40-el mész...de tedd a külső sávban!
2012. jan. 6. 17:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Ha minden alkalommal szabályos sávváltást hajtasz végre, akkor az mitől veszélyes?

Példa:

haladok a külső sávban, megjelenik előttem 2 autó, majd index, körültekintés sávváltás. Ott megelőzom az 2 külső sávban haladót, majd mivel itt is van 2 lassabb autó, így index, körültekintés, sávváltás. Mi ezzel a probléma?

2012. jan. 7. 16:16
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ha minden alkalommal szabályos sávváltást hajtasz végre, akkor az mitől veszélyes? "

Persze nincs itt semmi probléma ezzel, ha ésszerű és szabályos keretek közt teszed. De erre azt szoktam mondani az asszonynak, hogy én nem attól félek, hogy én okozok balesetet... hanem hogy nekem okoz valaki egy szabálytalansággal és én hiába voltam szabályos. Legutóbb itt nem messze csattant 2 autó, mert az egyik ködben előzött, és persze az halt meg, aki szemben jött (vagyis a vétlen)...

2012. jan. 7. 17:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális hangvételű érthető választ!
2012. jan. 7. 17:49
 14/15 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem balesetveszélyes a sávváltoztatás. Viszont a 40 el tötymögők úgy tapossák a féket mint ha az életük függne tőle... egy ráfutásos ütközésnek nagyobb az esélye mint egy sávváltáskor bekövetkező balesetnek.

Úgy lehet haladni ha arra megy az ember amerre mehet... miért kell beállni a sor végére a belső sávban... ?

2012. jan. 11. 16:36
 15/15 A kérdező kommentje:
Tökéletesen egyetértek!
2012. jan. 11. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!