Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minek találták ki a gyalogos...

Minek találták ki a gyalogos átkelőhelyet, ha senki nem áll meg?

Figyelt kérdés

Kivéve a tanulóvezetőket, és 1-2 kivételt. Mindenki simán továbbhajt, hiába áll ott az ember, sőt, még ha az ember elindul is rajta, megkell állnia az út felénél, mert simán áthajtanak az ember előtt 50-60nal.

Akkor minek találták ki ezt, ha kb. mindenki lesz*rja?

Miért nem csináltak volna helyette, valami magas fekvőrendőröket, azon úgyse mernek sokan átrepsezteni 60

nnal.

Max, minden főúton lassítgatni kéne.

Na és mi lenne akkor?

2011. dec. 14. 17:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mióta szigorítottak, én már akkor is megállok a zebránál, ha a gyalogos még csak akkor indul otthonról.. Sőt, még a muslincákat is lehetőség szerint átengedem. Ha nem jön senki, akkor várok a zebránál, mert hát ugye bármikor érkezhet egy átkelni szándékozó gyalogos. Nehogy megbüntessenek, hogy nem voltam elég előrelátó!
2012. máj. 28. 16:21
 12/18 anonim válasza:

Másik oldalról vizsgálva a kérdést!

A gépkocsisok fizetnek.

- Literenként közel 100 Ft / liter jövedéki adót azaz

kb 100 km-re 800 Ft-ot. és ÁFÁT! Ami évente

átlagosan 30 e km-el számolva 240 ,000 azaz (

kettőszáznegyven ezer Ft )

- Átírási illetéket

- Regisztrációs díjat

- Műszaki vizsgadíjat

- Kötelező biztosítást

- Súlyadót

- Úthasználati díjat ( autópályadíj)

Évente úgy átlagosan 300,000 Ft-ot fizethet be azért egy autós a közös kasszába. Mindezért

A gyalogos mennyit is fizet??? A kerékpáros mennyit is fizet?? Ne felejtsük el mindenki gyalogos ha kiszáll a kocsijából, csak ha éppen kocsival van akkor Ő a vadbarom aki nem ad elsőbbséget!

Lebontva havonta 25,000 Ftjába kerül az autósoknak az hogy éppen nem gyalogosok hanem autósok!

Így elgondolkodva azon hogy a gépkocsisok állnak éppen a zebra elött az nekik mennyibe is kerül??? Ha mást nem számolsz, akkor "csak" az üzemanyagba. ami lehet naponta akár + 1 liter is.... havonta 30 liter x 12,000 Ft......

Csak úgy összehasonlításképpen a gyalogosnak ugyan mennyibe is kerül, ha megvárná míg elmegy a kocsi és CSAK akkor lépne le???? Mint ahogy eddig is volt! AZ neki semmibe sem kerülne, hacsak nem a drága idejébe, amit a másik oldalon a kocsiban ülő is a gyalogosra áldoz!

Kérdezem én, a gyalogos miért élvez több előjogot a gépkocsi vezetőnél???

Szerintem ha a gyalogosok nem lépnének le akár a zebrán körültekintés nélkül, esetleg féktávon belül akkor a gyalogosbalesetek 90%-aq nem történne meg!

A gyalogosoknak ugyan miért nem kell letenni valami alapvető kresz tudást igazoló tanfolyamot??? Ha valaki tudja árulja el? Ők nem a közlekedés részesei?? Mert ha nem akkor maradjanak otthon! :-)

2012. máj. 30. 23:30
 13/18 Beviz Elek ***** válasza:
Nem tudom, engem ez nem érint, mert meg szoktam állni. Ahogy látom, a többiek is törekednek erre, kivéve pl a pesti alsórakparton. Ott haladnak rendesen és b.sznak megállni. Mondjuk egy picit meg is értem... A múltkor pont ott láttam, hogy két öreg túrista városnézésre indult. A papó hamarabb átjött a zebrán, majd pár perc múlva látta, hogy a mami még nézelődik. Visszasétált érte a zebráig, kb a 10. autó megállt, majd fél óra villogás meg integetés után mutatta az öreg, hogy nem akar átmenni.... Úgy gondolom, hogy a gyalogos egyértelműen jelezze, ha át akar menni (tapadjon az út szélére úgy, hogy lássam rajta a szándékot, vagy tiplizzen a zebra környékéről, ne ott bámészkodjon meg várja a mamókát)
2012. jún. 12. 07:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom a kedves kérdező hol él, de itt ahol én lakom az esetek 80%-ban (10 autóból 8...) megállnak az autók... És mondom ezt úgy, hogy közlekedem mind gyalogosan, mind autósan. Meg gondolj bele egy kicsit: egy x tonnás gép vagy nehezebben áll meg egy-egy helyen mint egy 90 kg-os ember. Nem azt akarom mondani, hogy ez mentesít a megállás alól, mert természetesen nem, de azért nem mindegy.

Szóval az, hogy mindenki lesz*rja, egyáltalán nem igaz, csak durva sztereotípia. Olyan, mint, hogy minden postás, rendőr köc*ög... Egyáltalán nem így van.

2012. jún. 12. 07:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Fele-fele arányban át szoktak engedni, ha a zebránál állok. Az viszont érdekes, hogy a napokban egy tanulóvezető jött elég lassan, gondoltam, ő biztos meg fog állni, hát esze ágában sem volt, átgurult előttem. Nem tudom, mit tanított ott neki az oktató... Igaz, hogy amikor én tanultam vezetni, akkor nekem is azr mondta az oktató, amikor meg akartam állni a zaebránál, hogy nem kell mindenkit átengedni. Ez mondjuk 25 évvel ezelőtt volt.
2012. jún. 12. 07:58
 16/18 anonim ***** válasza:
semilyen regi es uj kresz szerint nincs elsobbsege a gyalogosnak, ha csak a jardan all es meg nem lepett le. butasag is volna.
2012. jún. 12. 08:02
 17/18 anonim ***** válasza:
ha nem ütközik KRESZ szabályba a gyalogos át nem engedése,akkor miért kaptam rá hibát a vizsgán???pedig nem volt kccsög az vizsgabiztos,én bambultam be mert tényleg ott szobrozott a kiscsaj.utána láttam a tükörbe hogy átkelt az úttesten,tehát nem bámészkodott,és az oktatóm is mindig azt mondta hogy meg kell állni a zebránál ha a gyalogos még a járdán áll,vagyis nem lépett le az úttestre mint azt sokan hiszik (nem tudom miért,lehet régen így volt)
2012. jún. 12. 08:22
 18/18 anonim válasza:

észrevételeim szerint a gyalogos azért nem lép le a zebráról, mert az autós szeret az utolsó 6 méteren satufékkel megállni/ekkor az átengedős szándék nem látszik/, ami kicsit "veszélyezteti" a gyalogost. Ha nem az utolsó hat méteren állna meg az autós, hanem mondjuk 20 méternél lassít akkor a gyalogos veszi a lapot, lelép és átsétál és még megállni sem kellene, tehát sokkal gördülékenyebb lenne a közlekedés..szerintem

A fekvőrendőrös megoldás zebránál működik több helyen is láttam Pl: Tapolca fő utcáján vagy hol x méterenként olyan zebra és szerintem jó, nincs dugó csak lassabb az átjutás a városon keresztül, persze nem kötelező átmenni rajta kilehet kerülni:)

2012. szept. 29. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!