Különösen veszélyes helyen - sárga csíkos - meg lehet
állni forgalmi okból? (jellemzően nagy forgalmú
kereszteződések)
Figyelt kérdés
A városban sok helyen ahol a kereszteződésben megálló autók akadályozták a keresztbe menő forgalmat, felfestettek sárga csíkos részeket, hogy ott senki ne álljon meg, még forgalmi okból sem. Én is úgy tanultam, hogy ezeken a helyeken sosem szabad megállni, még forgalmi okból sem. Viszont most meg a KRESZ-ben úgy olvastam, hogy forgalmi okból ezeken meg lehet állni. Most akkor mi az igazság?
Különösen veszélyes helyre figyelmeztető vonalazást elsősorban vasúti átjárókban és útkereszteződésekben alkalmaznak,tehát ott ahol amúgy is tilos megállni.Kereszteződésben ha a lámpa zöld akkor is tilos megállni,csak ezt sokan nem veszik tudomásul!
2011. dec. 1. 23:47
5/18 anonim válasza:
".Kereszteződésben ha a lámpa zöld akkor is tilos megállni,csak ezt sokan nem veszik tudomásul!
"
Ez hova van leírva te féleszű?
2011. dec. 2. 00:45
6/18 dizus válasza:
Kereszteződésbe zöld jelzésnél akkor hajthatsz be,ha biztosan meg tudod ítélni hogy a zöld jelzés alatt át is tudsz haladni a kereszteződésen.
Ahol te olvastad "féleszű" ott biztos nincs leírva,mert ezt nem a blikk-ben írják,hanem a kresz-ben!
2011. dec. 2. 01:00
7/18 anonim válasza:
Magyarul ha az autód tönkrement és megállt a sárga cíkos vonalon. el kell távolítanod onnan. (told le vagy mit tudom én) Ha megáll az autód a vasúti átjáróban azt otthagyod? Mert attól hogy tilos megállni az autód még megállhat alattad. Nem teheted meg azt hogy elakadásjelzővel otthagyod ilyen helyen az autót. ha forgalmi okból áll a sor előtted nem hajthatsz rá meg kell állni a jelzés előtt. ugyanúgy kell venni mint egy lámpás kereszteződésben közlekedést. ott is ha nem tudsz hova menni nem állhatsz be a keresztezés közepére mert áll a sor. meg kell várni míg halad a sor annyit hogy betudsz férni. vagy mész más irányba. Amúgy Pesten jellemzően állnak ezeken a jelzéseken söt tolják rá egymást 3 méter előrejutás miatt.. Ezért van dugó ,mert a kerezbe haladók se tudnak átmenni vagy rákanyarodni az útra.
2011. dec. 2. 07:16
8/18 anonim válasza:
na jól van 6. te komplett idióta vagy, ilyenekkel nem vitatkozom ;)
2011. dec. 2. 12:31
9/18 A kérdező kommentje:
A kérdés nem a lámpás kereszteződésre vonatkozott, hanem arra, hogy hol írja a KRESZ pontosan (jogszabályi hivatkozást kérnék) hogy a sárga vonalas részen - forgalmi okból - nem lehet megállni? Azt írja hogy megállni tilos, de rögtön utána kiköti hogy a forgalmi okból történő megállásra nem vonatkozik a megállási tilalom. Akkor most hogy is van?
2011. dec. 3. 02:00
10/18 dizus válasza:
#8. kis köcsög.olvasni járj az oldalra ne vitatkozni!Tanuld a kreszt,mert látom eddig nem tetted!Remélem nincs jogsid!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!