Mennyire büntet a rendőr, ha elkap, hogy a 4 személyes Trabantban hatan utazunk?
-figyelmeztetés (semmi)
-helyszíni bíráság(3-20eFt, a rendőr mérlegel)
-szabálysértési feljelentés (150eFt-ig terjedő pénzbírság)
Ezek közül választ a rendőr, és természetesen az autóban utazók egy része gyalogolni fog. A vezető kapja a büntetést. Ha az intézkedés után az autóba később visszaszállnak, akkor szabálysértés továbbfolytatása miatt előállítható, és szabálysértési feljelentés indul, minden esetben.
"a sofőr felelőssége büntethető szigorúan párhónapos jogsi bevonás"
Nem vonható be a vezetői engedélye ezért!
"büntető pont adása mellet"
Szr 54. alapján nem jár büntetőpont a megengedettnél több utas szállításánál!
"és csekkes bírság vagy feljelentés a rendőr mérlegel ahogy te állsz fel vele szemben ha megbánó vagy és engedelmes akkor csekk ha bosszantó típus vagy akkor feljelentés"
Ez igaz általában.
"de viszont ha ki tudod magyarázni a dolgot és a rendőr hiszékeny akkor elenged"
Ezt a szabálysértést minden rendőr ismeri, és sok szabálysértés ez alá tartozik. Nincs olyan aki ezt nekem ki bírja magyarázni. Valaki pedig megpróbál utána visszaszállni az autóba, ekkor a rendőr előállíthatja a személt szabálysértés továbbfolytatása miatt.
Bocs az elemezgetés miatt, az előtted lévő hozzászólásomban leírtam, ahogyan ez működik. Nem szerettem volna ha valakinek nem igazat mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!