Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit gondoltok a közlekedésről?

Mit gondoltok a közlekedésről?

Figyelt kérdés
Én egy 17 éves srác vagyok tanuló vezető de a magyar sofőrök jó százaléka egy nagy nulla. Mire való a piros ha nem arra, hogy megállj és várj közel 30 másodpercet és menny tovább. Ma közel 15 autót láttam fél óra alatt szabálytalanul közlekedni. Hol van ilyenkor a rendőrség? 200000 Ft vagy mennyit kell fizetned ha átmész a piroson. De kinek ha meg sem büntetnek. Olyan hihetetlen ez a dolog mint ez az ország. Felraknak pár rohadt kamerát és kész. De nem kétszáz-ezer forintot kéne fizetni hanem húszat. (mer hát bárki hibázhat egyszer) Aztán többször megbüntetni akkor csak meg jön az esze. Ez egy befektetés amit nem használunk ki. Ti mit gondoltok erről?
2011. nov. 25. 18:44
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Én nem arra gondoltam aki éppen véletlenül átmegy a piroson hanem arra aki direkt át is megy. Fölösleges itt számolgatni, hogy ennyi meg ennyi a reakcióidő közben meg ennyi utat teszel meg meg stb. Ha látod, hogy egy ideje piros van akkor készülnöd kell a sárgára. Nekem így tanították. Ez komoly dolog szerintem mert ha én nem autóval hanem csak gyalogosként közlekedek és nekem van elsőbbségem mégis áthalad a piroson akkor körülöttem nincs karosszéria ami megvédjen. Meg az, hogy két sávos úton megyek aztán meg állok a zebra elött és mikor elindul a babakocsis asszony akkor jobbról egy barom autós megelőz. A gyalogos esélye nulla.
2011. dec. 14. 16:57
 12/13 anonim válasza:

utolsó: értem én, de a hungárián, vagy bármelyik nagy forgalmú útonmmagyarázd el a kedves autósoknak, hogy mi az a követési távolság.

kérdező: tlejesen igazad van amúgy, gyakorlatilag a te szemszögedből látom a dolgokat, 3 hete jött meg a jogsim. magyarországon 0 kultútája van a vezetésnek, ezért van. bunkó parasztok vagyunk. ausztria pl nagyon közel van, mégis hatalmasak a különbségek. senkit nem érdekel, hol a zebra, ha az autós látja, hogy gyalogosként lassítok, vagy állok, a járda szélétől 1 méterre, ő azonnal megáll, és átenged. itthon majnem kiléptem 1 bmw elé 1 hete, körforgalom előtti zebránál. a kocsi állt, de ahogy meglátta, hogy elindulok, kipörgő kerékkel elindult. biciklizek az úttestel párhuzamosan a járdán (főút volt), mellékutcából jön ki egy autó, le sem szarja a burkolati jelet, épp csak lassít, majd megáll. nézem, simán átférek előtte, épp elhaladok, erre a marhája előrébb tolja a kocsi orrát, elütött mint egy kutyát. nem tudom mit képzelt, mert nem tudott volna kifordulni a főútra, velem párhuzamosan haladó 15 tonnás kisteherautó miatt. ez van. alkalmazkodj vagy megesznek vacsorára :(

2011. dec. 14. 21:01
 13/13 anonim válasza:
ja, és amíg én tanultam Vezetni, nekem is jutott minden napra legalább 2 barom: megelőz dupla zárovonalon, a másik átmegy a piroson, a harmadik emelkedőn kanyarban előz meg egy 3 kocsinyi oszlopot, körül sem néz az út szélén leparkoló autós, simán rádnyitja az ajtót, billenős teherautóval berongyol 50nel a földútról a főútra... vannak érdekes formák
2011. dec. 14. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!