Amennyiben nem léped át a terelővonalat, oda kormányzol, ahová akarsz (pl. kanyarodó út), az nem lesz irányváltoztatás. Vagy szerinted igen???
A féleszű.
"Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.)
"
Te csak a terelővonal átlépést írtad, de azért van még itt pár tétel. A képzeletbeli felezővonal átlépése is irányváltoztatásnak minősül, holott terelővonal nincsen felfestve.
Amúgy pedig én mindig indexelek, az a biztos. Utálom azokat az idiótákat akik csak mennek mint a vakegér, ráutaló magatartás nulla, aztán nyom egy satut, vagy látszólag értelmetlenül fékezget. Majd amikor elkezdi alászedni a kormányt jobbra (amiből már úgyis rájövök hogy ezek szerint be akar parkolni) akkor gyorsan kiteszi az indexet. Mennyivel jobb lett volna előtte, és talán fel tudtam volna készülni hogy mi a frászt akar.
Bringás előzésénél akkor is indexelek ha nem lépem át a terelővonalat, VAGY A KÉPZELETBELIT! mert ezzel a mögöttem levőnek jelzem hogy van ott valami, illetve hogy ne kezdjen el előzgetni, mert oldalra fogok húzódni.
Na akkor olvasgasd TE a Kresz könyvet, ugyanis az előzést, kikerülést pont azért nem írtam, mert NEM kell (egy nyomon haladó jármű előzése, ha sávon belül maradsz), csak pont akkor, ha átléped a terelővonalat.
A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15 Időpont 11-05 19:22
Ez pontosan így van, de ha te a kresz szabályait betartva megtudsz sávon belül előzni egy egy nyomon haladót, akkor csak gratulálni tudok. Lásd. Legyen 1,5m az autód, nekem a motorommal 1,5 méter a borulási távolságom, mondjuk 30 cm-re megyek az út szélétől. ez összesen 3,3 m, ami minimum 30 cm-rel hosszabb mint egy sávszélesség. Így kizárt dolog, hogy egy egy nyomon haladót meg tudsz előzni sávon belül.
Meglelőzni meg tudja, mert:
30 cm
a motor mondjuk 70 centi
100 cm + 1,5 méter a kocsi, pont benne van a sávban :)
Csak éppen BIZTONSÁGOSAN NEM TUDJA! megelőzni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!