Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kelle iranyjelzest adni...

Kelle iranyjelzest adni terelovonal atlepesekor?

Figyelt kérdés

2011. nov. 5. 17:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
és kerónál nem jár irányváltoztatással te féleszű? Hozzá sem kell nyúlni a kormányhoz?
2011. nov. 5. 19:54
 12/18 anonim ***** válasza:

Amennyiben nem léped át a terelővonalat, oda kormányzol, ahová akarsz (pl. kanyarodó út), az nem lesz irányváltoztatás. Vagy szerinted igen???

A féleszű.

2011. nov. 5. 20:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem amikor kormányzol akkor irányt változtatsz. Merthogy a kormány csak erre jó, semmi másra ;)
2011. nov. 5. 20:10
 14/18 anonim ***** válasza:

"Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.)

"

Te csak a terelővonal átlépést írtad, de azért van még itt pár tétel. A képzeletbeli felezővonal átlépése is irányváltoztatásnak minősül, holott terelővonal nincsen felfestve.

Amúgy pedig én mindig indexelek, az a biztos. Utálom azokat az idiótákat akik csak mennek mint a vakegér, ráutaló magatartás nulla, aztán nyom egy satut, vagy látszólag értelmetlenül fékezget. Majd amikor elkezdi alászedni a kormányt jobbra (amiből már úgyis rájövök hogy ezek szerint be akar parkolni) akkor gyorsan kiteszi az indexet. Mennyivel jobb lett volna előtte, és talán fel tudtam volna készülni hogy mi a frászt akar.

Bringás előzésénél akkor is indexelek ha nem lépem át a terelővonalat, VAGY A KÉPZELETBELIT! mert ezzel a mögöttem levőnek jelzem hogy van ott valami, illetve hogy ne kezdjen el előzgetni, mert oldalra fogok húzódni.

2011. nov. 5. 20:16
 15/18 anonim válasza:
Ha jól olvasom, itt az evidenciákat írogattjátok le! Senkinek sm jut az az egyszerű tény az eszébe, hogy ha irányt változtatok, körülnézek, jelzek!!!!! és megyek, ha nincs engem visszatartó forgalom. Aki ezt a kérdést föltette, ha lehet, be sem üljön az autóba! Az oktatóját meg le kell lőni a vizsgabiztossal egyetemben. Az ilyenektől kapok infarktust reggelente.
2011. nov. 12. 15:17
 16/18 anonim válasza:

Na akkor olvasgasd TE a Kresz könyvet, ugyanis az előzést, kikerülést pont azért nem írtam, mert NEM kell (egy nyomon haladó jármű előzése, ha sávon belül maradsz), csak pont akkor, ha átléped a terelővonalat.

A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.

# 4/15 Időpont 11-05 19:22

Ez pontosan így van, de ha te a kresz szabályait betartva megtudsz sávon belül előzni egy egy nyomon haladót, akkor csak gratulálni tudok. Lásd. Legyen 1,5m az autód, nekem a motorommal 1,5 méter a borulási távolságom, mondjuk 30 cm-re megyek az út szélétől. ez összesen 3,3 m, ami minimum 30 cm-rel hosszabb mint egy sávszélesség. Így kizárt dolog, hogy egy egy nyomon haladót meg tudsz előzni sávon belül.

2011. nov. 12. 15:37
 17/18 anonim ***** válasza:

Meglelőzni meg tudja, mert:

30 cm

a motor mondjuk 70 centi

100 cm + 1,5 méter a kocsi, pont benne van a sávban :)

Csak éppen BIZTONSÁGOSAN NEM TUDJA! megelőzni!

2011. nov. 12. 21:42
 18/18 anonim ***** válasza:
Minek ilyen baromságon vitatkozni??? Indexelj oszt kész, abból baj nem lehet.
2011. nov. 12. 22:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!