Ha lefestem az autóm valami nagyon rikító színre, nagyobb biztonságban vagyok?
Onnan jutott az eszembe, hogy egy teherautóra jobban felfigyel az ember, mint egy bringásra, motorosra.
Ha az autómat befestem narancssárgára/pirosra/neon zöldre, akkor az emberek jobban felfigyelnek majd arra, hogy ott jövök, és nagyobb biztonságban lennék, mintha egy szürke/fekete autóval közlekednék, ami jobban beleolvad a háttérbe?
Tudományos kutatásokkal kimutatták, hogy a FEHÉR színű autók biztonságosabbak, távolról jobban láthatóak és ezekkel történik a legkevesebb baleset...
A SZÜRKE színű autó a legveszélyesebb, mert távolról alig látható, beleolvad a környezetbe...
A legtöbb baleset a PIROS autókkal történik, mert hiába látható messziről, az autóban ülő vezető ha huzamos ideig a piros motorháztetőt látja a látóterében, attól idegesebb lesz, nagyobb eséllyel követ el balesetet!!!...
Biztonságos még a NARANCSSÁRGA szín is...
A ZÖLD (szerintem) megint nem szerencsés, mert beolvadhat a környezetbe...
Amúgy már évek óta kötelező a LÁMPA használata, tehát a szembejövők számára eléggé látható lennél szürke vagy fekete autóban is... :-))
Szerintem a fényszórónál jobb dolog nem nagyon kell. Tessék nappal is felkapcsolni, a lámpa fényét sokkal messzebbről és sokkal hamarabb lehet észlelni mint azt, hogy milyen színű a kocsid. És ezt komolyan mondom...
Amit még esetleg tehetsz, hogy veszel megkülönböztető jelzés fényhidat és felteszed. Jogilag elvileg lehet venni, fel is lehet szerelni, csak éppen nem használhatod! Ebben nem vagyok biztos, utána kell járni, de így tudom...
A rongálóknak lehet szemet szúr, de ha tolvaj lennék inkább a szürke suzukit vinném, mint a hupilila sárgavillámos citroent.
Egyébként valóban láthatóbb a feltűnő színű kocsi, de a kivilágítás jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!