Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha valakinek feltünő színű a...

Ha valakinek feltünő színű a kocsija, az biztonságban van?

Figyelt kérdés
Valami olyat hallottam, hogy van aki azért választ piros kocsit, mert feltünúbb, és jobban észreveszik az autósok. Ennyit számítana egy szin? Ha fekete autóm van, nagyobb az esélye, hogy belém jönnek?
2010. júl. 25. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
2010. júl. 25. 19:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Na most a biztonság nem garantált akkor sem ha hupilila kocsija van az embernek,mert a bunkók attól ugyanúgy az úton vannak,akik beláthatatlan kanyarban a záróvolnalon előznek.De bizonyos esetekben-pl rossz látási viszonyok között,ködben,hóesésben,sötétben-biztos,hogy könnyebben észrevehető egy piros,mint pl egy füstszínű,szürke autó.
2010. júl. 25. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Az autótolvaj is sokkal jobban észreveszi :D
2010. júl. 25. 19:39
 4/6 A kérdező kommentje:
:D
2010. júl. 25. 20:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem biztonságosabb.

A legjobb pl. a fehér autó.

Ez az állítás egyszerűen ellenőrizhető, ha pl. előre néz az ember és közben a perifériás látását használva figyeli a mellette elmenő kocsikat. Vannak olyan szinek amik szinte világítanak és látja az ember hogy mellette van, még ha konkrétan nem is néz oda.

A legrosszabb szerintem a grafitszürke autó. Esőben és az azzal együtt járó szürkületben alig látszik a visszapillantó tükörben(beleolvad a szürke aszfaltba), ráadásul ezek még a fényszórót sem kapcsolják fel. Egy fehér autóba kevésbé problémás ha elfelejti bekapcsolni.

Nekem az első autóm égszínkék volt, és többször előfordult, hogy a mellettem lévő egyszerűen kilökött a sávomból.

Mostani kocsim sima ezüst színű, mivel unom a fehéret, és megszűntek a problémáim.

2010. júl. 27. 10:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Jobban észrevesznek egy rikító színű kocsit.A citrom és narancssárga autók a legfeltűnőbbek ,nem véletlenül használják ezeket a színeket útmunkás kocsikon és láthatósági mellényeken. Legrosszabbak láthatóság szempontjából pont a nagyon elterjedt szürke és "ezüst" színűek .Ha sok pénzem lenne egyszerűen lekrómoztatnám az egész kocsimat, az nagyon állatul tud kinézni :D
2011. nov. 10. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!