A behajtani tilos tábla az minden járművel közlekedőre vonatkozik? Ha igen, akkor a kerékpárosok miért kivételek?
"A Sok idióta kritikálmázas szervezőnek inkább arra kellene az időt fordítani, hogy már az általános iskolában elkezdjék tananyag szinten oktatni a kresz-t. "
Rajta vannak az ügyön, hidd el. Már évek óta folyamatban van a dolog, kidolgozták a tananyagot, sok (néhány tíz, talán néhány száz) általános iskolában már volt is ilyen oktatás. Csak hát ugye most a kormány a rendkívül fontos utcaátnevezésekkel van elfoglalva, talán ha azzal elkészülnek, lesz energiájuk ezt is megvalósítani.
" Kedves Gyalogos!
A gyűlöletbeszéd egy új formájával ismertettél meg bennünket - talán a Téged ért sérelmek miatti felháborodásodban. „Valahogy sejtettem, hogy lesz egy hasonló reakció az írásomra, ami engem igazol.
„ Minden területen vannak un. idióták, elszaporodásuk okait kellene észre venni. „ Ez valóban így van, de most a tudatlanul bicajozókról van szó. Az elszaporodásuk oka a saját magukkal szemben elvárható felelősségtudat legcsekélyebb szikrájának a hiánya”
„ A nagyobb városok "idióta" városfejlesztői a gépkocsiforgalom növekedésében gondolkodva nem építik ki a kerékpárutak rendszerét, nem teszik rendezetté a körülményeket, egyenrangúvá a különböző módon közlekedőket. A tömegközlekedés fejlesztése, olcsóbbá tétele is jótékony hatással lenne a városi közlekedés résztvevőire, a városok levegőjére és nem utolsó sorban a nemzetgazdaságra is. Az olajlobbi jelen van és hat életünk minden területén, nem egymásnak kellene rögtön esnünk."
Értem. Tehát ha mindezt megtennék, akkor a biciklisek a kresz szabályait tudva születnének a világra és soha többet nem hajtanának be szemből, nem fordulnának ki alárendelt útról főútra kellő körültekintés nélkül, nem mennének többet a villamos alá… stb…
A közlekedést nem a városfejlesztők csinálják, hanem mi. Ha csak földutakon kellene közlekednünk, akkor is a közlekedőkön múlna mennyi baleset lenne, és akkor is ez lenne a helyzet, ha hipermodern egymástól teljesen elkülönített utakat használnánk ki-ki a közlekedési módjának megfelelően. És amíg a közlekedésben résztvevők felelősek önmagukért és a többi résztvevőért én igen is annak esek neki, aki arról tehet, hogy behajt a forgalommal szemben ez pedig egy személyben az aki megteszi.
Amit leírtam nem gyűlöletbeszéd, csak én nem másokban keresem a hibát. Ha én vagyok akkora ökör, hogy úgy hajtok be egy nem egyenrangú kereszteződésbe alárendelt úton bicajjal, hogy nem nézek körül, akkor üssenek is el. Megérdemlem. Kiszelektált a természet ha így jobban tetszik. És a valódi felelősöket hibáztatom.
A Gyalogos
" Rajta vannak az ügyön, hidd el. Már évek óta folyamatban van a dolog, kidolgozták a tananyagot, sok (néhány tíz, talán néhány száz) általános iskolában már volt is ilyen oktatás. Csak hát ugye most a kormány a rendkívül fontos utcaátnevezésekkel van elfoglalva, talán ha azzal elkészülnek, lesz energiájuk ezt is megvalósítani."
Erre én annyit reagálnék: Ez nem igaz! A többit rábíznám magára a Critical Mass weboldalára. A bejegyzések kezdő és utolsó dátumát is ajánlom figyelmetekbe, annak tudatában, hogy most milyen évet írunk. Azt hiszem nem kell tovább győzködni senkit.
Még annyit azért hozzátennék, hogy az autós iskolák valóban kezdeményeztek ingyens!!! tanfolyam indításokat általános és középoktatási intézményekben, de érdektelenségbe ütköztek az iskolák!!! részéről, tehát itt meg is védem a mázosokat e területen.
" Ahol behajtani tilos tábla van akkor az leginkább egy egyirányú utca. Viszont ha jól emlékszem akkor a legutóbbi kresz módosításba bekerült hogy kerékpáros közlekedhet egyirányú utcában a forgalommal szemben is. Tehát véleményem szerint ezért behajthat... "
Ha erre, külön tábla engedélyt ad. Ez általában a behajtani tilos tábla alatt helyezkedik el. Ebben az esetben a másik végén pedig az egyirányú utcát jelző tábla alatt ott figyel a figyelmeztető tábla az onnan érkezőknek. És ebben az esetben is, a bicajos, a menetirány szerinti jobb oldalon közlekedhet és csak az úttesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!