Ha valaki gyalog akadályoz az elindulásban, elüthetem jogosan?
Filmekben van, amikor valaki elakar menni a helyszínről, és oda áll az ember az autó orra elé,. hogy ne tudjon elhajtani.
Ha velem ilyet csinálnak, simán elindulhatok, és "elsodorhatom" az illetőt, mert akadályoz a szabadságomban?
Vagy lecsuknak mert elütöttem egy gyalogost?
Te mint autóstól kérdezem: mi van akkor, ha engem akadályoz egy gépkocsival közlekedő személy? Pl. ha a járdára áll és csak, az úttesten tudom kikerülni. A gyalogosátkelők is megérnek egy misét, amikor nem a vonal mögé, hanem elé áll meg. Azt bezzeg nem zavarja őt, hogy engem akadályoz.
A legszebb, amikor a csemegebolt bejáratát állja el.
Ilyenkor most toljam el az autót, mint a Sport szelet reklámjában, hogy lesz valami, vagy szúrjam ki a kerekeit, vagy mi legyen?
És mi van akkor, ha éppen te akadályozol engem, a továbbhaladásban? Akkor jogos, hogy kárt tegyek az autódban?
Amúgy meg: részeg emberekre hagyatkozol? Ez az érv? Ők, már a létezésükkel is, sok kárt okoznak, ha gyalogosan vannak, akkor kevés, ha kerékpárral, akkor többet, de autóban ülve, tudnak a legtöbb kárt okozni. Vagyis, jobb, ha gyalogosan hülyék.
A helyzettől függ szerintem.
Azért mert beszólt valaki múlthéten nyilván nem fogsz senkit direkt elgázoni.
De ha kiakarnak rámolni és támadtak és teszemaszt beugrik valaki a kocsid elé mikor el akarsz menekülni akkor nyilván a (tyúksz@ros)életét félti mindenki ösztönösen.
És nem valószínű hogy az elkövető fel fog jelenteni ha elsodrod. Mert akkor bukik ugye a támadód is. Csak arra kell ügyelni hogy ne essen a kocsi alá a csőcs ,mert abból komoly gondok is lehetnek áttaposol rajta vagy hasonlók.
Amúgy a kresz meg a BTK nem igazán fogja érdekelni a támadódat legyél nyugodt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!