A rendőrségnek mi a **** baja van a telefonálással vezetés közben?
Kérdeztem ismerősöm aki rendőr, és Ő sem tudja pontosan, csak azt mondta ez a törvény, és kész.
Most arra tippeltem, meg ismerőseim is, hogy
1. fél kézzel fogod a kormány
2. a telefonálásra figyelsz, és nem indexelsz, meg ilyesmi.
3. a telefon kitakarja a fél szemedet.
De, akkor most mi is a baj vele?
Ismerősöm nem is telefonált, csak a kezébe vette a telefont, és meglátta egy rendőr, és megbüntette. De, oda se rakta a füléhez, csak a kezében volt.
Most mi az igazság?
Még egy szösszenet:
Nem a rendőrségnek van baja a telefonálással, hanem annak lesz, aki ilyen miatt halálra gázol egy gyermeket, és a gyermek rokonságának. Akkor lesz baj.
Ha eszek egy szendvicset, és közben beszélgetek a mellettem ülővel, az ugyanolyan veszélyes.
Akár tapizhatom is a mellettem ülőt, és közben is beszélhetek vele.
Marha sok lehetőség van arra, hogy az egyik kezem ne legyen szabad, és a figyelmem is kissé el legyen vonva. Ezek közül csak egyik a telefonálás.
Ne kérdezd, miért tilos, valaki így gondolta, és kész. Ez olyan, mint hogy miért tilos a marihuána, meg most miért szigorítanak a drogozás büntetési tételein. Értelmes magyarázat nincs.
"
Akár tapizhatom is a mellettem ülőt, és közben is beszélhetek vele.
Marha sok lehetőség van arra, hogy az egyik kezem ne legyen szabad, és a figyelmem is kissé el legyen vonva. Ezek közül csak egyik a telefonálás.
"
Valóban, de azért azt mégsem tilthatják meg hogy tapizd a másikat... :)
Amúgy azért a telefon mert sokak figyelmét valóban nagyon leköti. Egyrészt agyilag, másrészt kezileg. A tapizásnál a tapizást a vezetés érdekében bármikor abba tudod hagyni (ez is a jellemző) viszont a telefonálásnál ez nem jellemző, aki telefonál nem szívesen veszi el a fülétől a telefont még 1 sec-re sem, az meg hogy kiengedje a kezéből egyenesen főben járó bűnnek számít..
És ha már telefonál közben szeret jegyzetelni is, további veszélyforrás...
Lsd. a videót amit linkeltem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!