Jobbkezes utcáknál simán végig repeszthetek, úgyis megáll a jobbkezes autó is?
Tapasztalataim szerint, hülyeség ez a jobbkéz szabály, meg a jobbkezes autónak is meg kell állnia jobbkezet adni, szóval simán végig repeszthetnék a jobbkezes utcákon, úgy sem láttam még olíat, hogy valaki csak úgy kivágjon egy jobbkezes utcából, és belém jöjjön.
Nem?
Nem hülyeség a jobbkezes szabály. Az egy dolog, hogy általában nem tartják be. Lakótelepen, nagyobb üzletközpontok parkolójában ezerszer tapasztalom, valahogy kimaradt a KRESZből némelyeknek ez a szabály.
Szerintem repesszél nyugodtan. Ha peched van, előbb-utóbb összetalálkozol egy olyannal, akinek ugyanez a véleménye.
Ja, csak egyszer nem áll meg a másik, és akkor mindketten meghaltok vagy egy életre megnyomorodtok. A szabály azért van, hogy betartsd, és ezáltal megvédjen téged és a többieket!
Ne okoskodj, nem kell úgy sietni, még akkor se, ha késésben vagy - jobb elmulasztani a járatodat, mint megölni magadat és a másik sofőrt!
Az autónak nincs jobbkeze, így nem kell megállni jobb kezet adni.
"szóval simán végig repeszthetnék a jobbkezes utcákon, úgy sem láttam még olíat, hogy valaki csak úgy kivágjon egy jobbkezes utcából, és belém jöjjön. "
Ennek szerinted mi értelme van? Azt akartad kérdezni, hogy egyenrangú útkereszteződésben végigrepeszthetsz-e? Ugye te sem gondoltad komolyan?
A kérdező még nemigen járt Budapest belvárosában...Nagyot nézne egyből...
Amúgy tényleg akkor van elsőbbséged, ha megadják...ha csak egyszer nem figyelsz, akkor lőttek a kocsidnak, vagy a testi épségednek is.
"Ha jobbra kanyarodik, akkor körül sem kell néznie! Legyen már eszed!"
Neked valószínűleg semmi rutinod nincs. Ha ezt élesben is így csinálod, akkor csak puszta véletlen, hogy még nem csattantak beléd.
Ez nem szerencse kérdése - ha belém csattannak, majd fizet a biztosítója.
Egyébként meg tök mindegy, ez itt elvi kérdés. Jobbkezes utcában jobbra fordulva nem szükséges körülnézni, tehát meg is dőlt az az elv, hogy "úgyis megáll".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!