Szabad az autó tetején egy fotelben vezetni?
"Én nem változtatok semmit, meg nem helyezek forgalomba semmit csak egy fotelt szállítok az autó tetején. Így csak az a kérdés hogy lehet-e más ülésből vezetni."
Akkor a válasz az, hogy nem. A csomagtartóban sem lehet utast sem szállítani, mivel nincs biztosítva a megfelelő rögzítés és a biztonsági megfelelőség.
Miért ne, ha nem veszélyeztetsz senkit akkor próbáld ki, kell kis hülyülés is.
Én is vezettem kispolszkit hátsó ülésen ülve mert előre nem fértem be, simán kivettem az ülést és hátul foglaltam helyet, de ültünk benne 6-an is bár csak szűk 4 személyes meg volt kalandom csomagtartóban is.
Ja, hogy a biztonsági rögzítés az utasra vonatkozik? Mert akkor lehet az autó alvázára celluxozott utast szállítani?
Én szívesen kipróbálnám (a fotelosat).
Ettől függetlenül köszönöm a válaszokat.
"Ja, hogy a biztonsági rögzítés az utasra vonatkozik? Mert akkor lehet az autó alvázára celluxozott utast szállítani? "
Ha az autót leműszakiztatod lecelluxozott utas szállítására akkor lehet.
Persze, ha van ismerős tükrök se kellenek. Meg kivághatod az alvázszámot is. :)
Szerintem azért nem vezethetnél, mert az a fotel nem szerepel az autó típusbizonyítványában. Meg biztonsági öv sincs rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!