vezetés közbe ne nézd a műszerfalat, eltereli a figyelmed!
Amúgy meg ha kezd nagyon bőgni/hangosodni a motor, akkor kell váltani.
2011. aug. 11. 00:49
2/9 Santo Padre válasza:
Érdemes figyelni. Általában olyan 3-4 ezres fordulaton ajánlatos váltani 1-1 fokozatot, persze ez a normál sebességre vonatkozik, az előttem szóló hangosan bőgős válasza a versenypályán állja meg maximum a helyét, vagy utcán ha gyorsulgatsz, vagy gyorsan mész(ilyenkor szokás 5-6 ezres fordulaton elváltani). Illetve nem kell a fordulatszám mérőt nézni, általában ugy tanitják hogy sebesség alapján kell váltani. Városban: 1-kb 20-25 km/h ig utána 2-kb -30-35km/h ig utána 3-kb 40-45km/h ig utána 4-kb 50-60-70km/h ig és utána az 5 meg a 6 ,de városban általában az utolsó 2 re nincs szükség. És azért jó ha így váltasz mert így optimális a fogyasztás(elméletben), stb..
2011. aug. 11. 01:03
3/9 anonim válasza:
Hello!
Először is: a Kell az 2L!!!
Nem KELL nézni váltáskor, csak lehet. Azt az ember úgyis érzi, hogy mikor kell váltani. Amire te gondolsz az az szerintem, meg ami a fordulatszám-mérő eredeti funkciója: tudod, hogy a kocsid hanyas fordulaton a legerősebb, így azt mutatja meg neked, hogy ehhez képest hogy állsz. pl. a miénk 3500-nál, ez előzés előtt hasznos, hogy tudd, mikor jön meg a nyomaték!
2011. aug. 11. 01:22
4/9 anonim válasza:
Diesel autóval 2000-2500 között válts, benzinessel 3000 körül. Így optimális a fogyasztás, de amúgy ott váltasz ahol akarsz. Nézni nem kell. Az aki már vezetett legalább 100 órát, az már nem nézi.
Az meg hogy melyik fokozatban mekkora sebességgel haladj...
Akkora baromság...
Attól függ milyen kocsid van. Van olyan kocsi ami 2-esben 50-nel érzi jól magát. Van olyan amivel már 50-nel 5-ösben kell menj. Ne hallgass ilyen ostobaságokra. Fogod érezni.
2011. aug. 11. 10:00
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 11. 13:14
6/9 anonim válasza:
Első időszakban nézegeted. De nem bambulva! Majd szép lassan áttész a fül használatára. Ha nem üvölt melletted a hangfal. Szóval hallod és érzed a váltás után, hogy húz a kocsi vagy túl hamar váltottál.
Egyébkénzt azért szokták ezt mondani, hogy idővel tényleg összehozd magadban a motor hangját az éppen aktuális sebességgel és tudj dönteni a sebességváltásról.
2011. aug. 12. 13:33
7/9 anonim válasza:
Nekem régi típusú motor van a kocsimban. 5000 felett már nagyon kellemetlen neki, de alacsony fordulaton nagyon jó a nyomaték. Sík úton 50km/h-nál már nyomom neki az 5.-et, de ha kell 3.-ba 100-ig is lehet húzatni. Szóval ez hogy látatlanba valaki azt mondja hogy ennyinél kell le vagy felváltani,az hülyeség. Ugyanolyan típusú motorok közt is lehet eltérés a cm3 miatt. A kis teljesítményűeket tovább kell egy picit húzatni, mint a nagyobb motorokat. De ez függ a terepviszonyoktól is,sőt esetleg ellenszél is lehet,az sem mindegy hogy mennyire terhelt az autó,esetleg még utánfutót is húzol. Ezeket a tényezőket a fordulatszámláló nem érzékeli. Annyi haszna azért van,hogy a rutintalanokat rávezeti hogy kb. mikor váltsanak,és ha valaki bömbölő zenével vezet,az lássa hogy mennyire pörög a motor,ha már nem hallja.
2011. aug. 14. 13:33
8/9 anonim válasza:
ja és aki daewoo racer en tanult meg vezetni??? ott elég kevés a fordulatszám mérő...de az elsőnek sztm inkább igaza van, mint a 2. nak...lehet h ő4200ccm es dieselt vezet. én az első pár hónapban sohasem a zenét hangosítottam inkább letekertem az ablakot és a motor hangot hallgattam.1400ccm-2000ccm ig tényleg a 2500-3000 es fordulat az ideális.
2011. szept. 4. 16:51
9/9 10 deka farhát válasza:
Amikor elkezdtem vezetni, én is mindig lestem a fordulatszámmérőt. Aztán ráültettek egy ősöreg Ducatóra, na abban nem volt ilyen műszer. Ott jöttem rá, hogy igaziból nem is kell :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!