Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kikerülni és előzni nem ugyan...

Kikerülni és előzni nem ugyan az?!

Figyelt kérdés
A kreszt gyakorlom itthon egy programmal...és megakadtam, kikerülni előzni nem értem mi a különbség! Előre is köszi.
2011. júl. 1. 20:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Kikerülni álló járművet, akadályt, gyalogost kell. A veled egy irányba haladó járművet előződ.
2011. júl. 1. 20:51
 2/14 anonim ***** válasza:
Előzni csak a veled azonos irányba haladó járműveket tudsz,minden mást meg kikerülni. A kerékpár is jármű,tehát őt is előződ.A gyalogosokat,az akadályokat és az álló járműveket meg kikerülöd.
2011. júl. 1. 20:54
 3/14 anonim ***** válasza:
na megint lassú voltam
2011. júl. 1. 20:55
 4/14 A kérdező kommentje:
Mostmár értem! Köszi a segitséget :)
2011. júl. 1. 20:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Sok sikert a vizsgához :):)
2011. júl. 1. 21:24
 6/14 anonim válasza:
0%
az előzés irányváltozással jár, a kikerülés nem feltétlenül
2011. júl. 1. 21:26
 7/14 anonim ***** válasza:

21:26-nak

Csak megjegyzem, hogy a mondatod első része tévedés.

2011. júl. 1. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:

mondoshawan:

Nem tévedés, csak nem pontos. Ha egynyomon haladót előzöl és ez nem jár a terelővonal érintésével (biztonságosan elférsz), akkor tényleg nem irányváltoztatás. De ha át kell menni a terelővonalon mert egy kocsit előzöl, akkor az irányváltoztatás, amit irányjelzővel jelezni is kell.

2011. júl. 2. 08:11
 9/14 anonim ***** válasza:

08:11

Nekem mondod, mit gondolsz miért írtam a megjegyzést? (15 éve tanítom.) Egyébként, ha már fogalom meghatározás, akkor a "tévedés" szó azt jelenti, hogy a leírt megállapítás nem helyes, nem pontos. Így az, hogy az "előzés irányváltoztatással jár" - az egy téves kijelentés, mert nem minden előzés jár irányváltoztatással. De hát ez már a nyelvtan területére visz.

2011. júl. 2. 11:28
 10/14 anonim ***** válasza:

mondoshawan:

Azt lehetett gondolni a mondatodból, hogy nem jár irányváltoztatással. Ha leírtad volna, hogy miért nem jó amit ír, akkor egyértelmű lett volna, de így megtévesztő volt.

2011. júl. 2. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!