Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem kapnak agyvérzést egyesek,...

Nem kapnak agyvérzést egyesek, ha nem tudnak kikerülni, mikor kanyarodnék?

Figyelt kérdés

Nem rég óta van jogsim.

Amikor balra kanyarodnék és elsőbbséget kell adni a szembe jövőknek.

Ilyenkor van, hogy sokan jönnek, mondjuk csúcsforgalomban, és nem tudnak kikkerülni Van aki megfogja magát, nagyon lassan elmegy mellettem, majd nagy gáz, és elhúz előttem.

Ilyenkor nem kapnak agyvérzést mögöttem, hogy "istenem, milyen szerencsétlen, menjen már!"

2011. aug. 28. 06:59
 1/8 anonim ***** válasza:

Én nem kapnék, mert türelmes vagyok (és ahogy a mondás tartja: a türelem tornaterem).

De azért ilyenkor amennyire lehet be kell húzódni a felező mellé, hogy biztonságosan ki tudjanak kerülni.

Ő viszont...:DDD

http://www.youtube.com/watch?v=wqsrhBAqk60

2011. aug. 28. 07:55
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnos mostanában mintha kamionon tanulnák a vezetést az emberek:

Balra kanyarodásnál lehúzódik az út jobb szélére, vagy marad a sáv közepén, a kapubejárónál meg a felező mellől fordul jobbra!

A többiek meg valőszínűleg attól lesznek morcosak, mert úgy gondolják (gyakran jogosan is), hogy kihagytál 1-2 lehetőséget a befordulásra, mert túl bizonytalan vagy!

2011. aug. 28. 08:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezen ne idegeld magadat,majd belejössz,mi is így kezdtük.
2011. aug. 28. 08:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kultúrált országban kultúrált közlekedők esetében ez a következőképpen működik:

- a nem régóta jogsis kiteszi a T betűt hátra

- ezt a többi közlekedő nem "bikának a vörösposztó"-ként értelmezi, hanem úgy, hogy "kezdő vagyok, bocs ha bénázom, te is voltált kezdő"

- amikor balra akarunk kanyarodni, behúzódunk balra amennyire lehet

- ha érezzük hogy van még hely, nagyon finoman, centiméter menetben toljuk be az orrunkat balra amíg biztonságos hely marad a szemből haladóknak

- ha úgy érezzük hogy van akkora hely, ahova beférünk, akkor megyünk...

- ha bizonytalanok vagyunk hogy a szemből jövők között van-e akkora hézag ahova beférünk, akkor kicsit toljuk az orrunkat. Erre a szembe jövők jobb esetben lassítanak, és beengednek. Rosszabb esetben nem engednek, ilyenkor jobb híján várunk.

- eközben a mögöttünk levő ha tud, kikerül, ha nem, akkor pedig látja a T betűt és ha látja hogy nagyobb helyre sem mész, akkro nem anyázik, nem nyomja a dudát hanem konstatálja hogy a tanulónak még nem volt meg a bátorsága ahhoz hogy menjen... Ami annak idején mindenkivel megesett

Lehet hogy agyvérzést kapnak, de te a kocsidban ülve mit tudsz ez ellen tenni? Semmit. Ha elindulsz, és nekimész valakinek, csak te leszel a hunyó, senki más. Ilyenkor jobb híján szépen kivárják amíg mehetsz és majd utánad mennek tovább. Próbálj meg higgadt maradni. Tudom nehéz, néha én sem bírom, de nincs más megoldás. Ne idegesítsen az hogy más dudál. Ha nem vagy balf*sz (tehát nem jobbról akarnál kanyarodni), és nem tudsz balra kanyarodni, akkor nem tudsz mit tenni. Más is ugyanezt tenné, még a 30 éves rutinos is. Az egyetlen különbség, hogy neki ninc skint hátul a T.

Szintén kultúrált országban ha valaki veled szembe megy, és látja hogy balra akarsz kanyarodni, és feltartasz magad mögött még 100 autót, akkor a helyzetet felismerve elenged téged, hiszen így még további 100 autót is elengedett...

Mivel Mo-n az index is kezd dísz lenni az autókon, a defenzív, előrelátó vezetés fogalma pedig a feledés homályába vész, a fentiekből mindegyik pont teljesülését kár is lenne elvárni. Mo én így nem szeretlek.

2011. aug. 28. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Ja még annyi, hogyha szemből két sáv van, és a belső szabad, a belsőbe szép lassan, finoman elkezdheted benyomni az orrod. Ha csak ott állsz, akkor ne csodáld hogy anyázni fognak. A csak ott állásra soha senki nem fog beengedni. Ha már kicsit nyomod az orrod, és pl. a két sávból az egyikben már benne vagy, akkor az esetek többségében már a szélsőben haladok is be fognak engedni, és be tudsz fordulni.

Persze az orrod tolását mindig finoman, biztonságosan kell csinálni, de lényeg hogy toljad, különben ott fogsz aludni. És ha lehetne de valaki a minimális mértékig sem tolja az orrát, na az mondjuk engem is idegesít. Mégis mit vár? Majd valaki odamegy és kérvényt ad be neki hogy ugyan forduljon már be? Ha van lehetőség, ki kell használni.

2011. aug. 28. 18:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Húzódj TELJESEN a sáv bal szélére és akkor el tudnak menni melletted. Két kocsi elfér egy sávban ha nem valami 2 tonnás terepjáróról beszélünk.
2011. aug. 29. 23:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Volt egy ilyen esetem: Balra fordult az illető én jobbról elmentem.. volna. Amint mellé értem jobbra húzott (ok nem volt rá) és felkarcoltam a kocsija oldalán. Szokásos anyázás az ő részéről. Majd az általa kihívott kiérkező rend őre megkérte, hogy a megfelelő papírokat töltse ki a rongálás miatt. Az ürge kissé összement. Nem hivatalosan közölte vele, hogy a kanyarodás szabályainak dúrva megsértése, rongálás, agresszív vezetés címmel lehetne feljelentést tenni. Így csak a kiszállást kellett fizetni. Ez egy pár éve volt. Szóval nem változott semmi.

Kérdésre: Nem vagy szerencsétlen.

2011. aug. 30. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Ezzel az orrkitolással azért vigyázni kell.Szemem láttára ment egy ilyenbe bele a szembejövő úgy hogy megperdült a kocsi.És ilyenkor az orrkitoló a hibás mert az egyenesen haladónak van elsőbbsége .
2011. szept. 7. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!