Vezetés közbeni telefonálás?
1. Ha telefont fogok a fülem mellé és telefonálok(beszélek,) akkor büntetnek!
2. Ha telefont fogok a fülem mellett, de nem telefonálok, büntetnek?
3.Ha egy fél téglát fogok a fülem mellet mintha egy telefon lenne(és még beszélek is magamba), büntetnek?
4. Ha egy fél téglát fogok a fülem mellett és közbe headseten beszélek akkor büntetnek?
Lehet kicsit hülyeségek, de tényleg érdekel : )
Köszi a válaszokat!
ezzel a büntetős felfogással mindent büntethetnek amit a kocsiban csinálsz. pl ha a rádiót nyomogatod akkor nagyobb a valoszínűsége a balesetnek mert akkor a műszerfalat nézed még telefonálásnál az utat tudod nézni.
am kocsiban telefonálásnál a kihangosító és a hecccet az engedélyezett
Baromság aki kitalálta.
Enni lehet vezetés közben? Igen.
Veszekedni lehet az anyósülésen ülővel? Igen
Cigizni lehet? Igen
Cigizni + veszekedni lehet? Igen
Akkor nincs miről beszélni.
Ne mondjátok nekem hogy egy big mac elfogyasztása vezetés közben kevésbé veszélyes mint egy 1perces beszélgetés akárkivel.
Ennyi erővel a sötét napszemüvegért is kellene ha a fóliázott üvegekért bünti jár ...
Harácsolásról,pénzbeszedésről szól minden nem a biztonságos vezetésről.
Mutatom az eddigi negatív csúcsot:
:p))
Jó volt az utsó válasz:D
Egyébként ezen csak mi magyarok vagyunk képesek vitázni.A szabály nem azért betartandó,mert az állambácsi azt szeretné,hogy ne kommunikáljunk,hanem azt,hogy mindezt biztonságosan tegyük.A kutyát nem érdekli,ha félreállsz vagy kihangosítót használsz.Lehet kötekedni,hogyha ezt nem szabad,akkor azt miért igen...Példának okádék itt van a napszemüveges baromság.Pontosabban az,hogy mi van,ha ugyanolyan áteresztő képességű szemüveget viselünk,mint a fólia.Ezt úgy lehet az okoska ellen fordítani,hogy amíg a napszemüveget leveszed,ha sötétben vezetsz,a fóliát nem fogod levakarni az ablakról.Vagy napszemüvegben akarsz vezetni este hülyegyerek?A cigizéssel én sem értek egyet,azonban dohányzok.Nagyon kényelmetlen,inkább mellőzöm vezetés közben.Ugyanakkor a cigit bele tudod tenni a hamutartóba vagy beveszed a szádba.De,ha bántja a füst a szemed,akkor beleteszed a hamutartóba.Ha kiesik a parázs és az öledben landol,akkor ráb@sztál.Ezért nem értek egyet a dohányzás engedélyezésével.Szóval,ha téglával a kezünkben akarunk beszélgetni,nem büntetnek meg,de legalább veszélyeztetjük a forgalmat.
Jönnek sokan azzal,hogy a magyar "birka".Talán,ha nem önérzetünk okán akarnánk lemosni a jelzőt,hanem végre gondolkodni kezdenénk,ahelyett,hogy telefonálgatunk vezetés közben még arra is képesek lennénk,hogy kivegyük abból a picike zacskóból azt a szájbab@szott fülhallgatót,amit a telefonnal együtt megvettünk és használni kezdjük.Talán okafogyott lenne szidni a rendőröket,amiért 3 kilóra megvág,amiért telefonáltál.
volt régen call centeres melóm. kérdezem a csávótól: most ráér? mondja: igen, vezetek, de mondja. kérdezem: és van headset? ááá az nincs.
hát mi a kénköves faxért nem bír venni egy 2ezer ft-os headsetet, ha 3 millás kocsira fussa neki?!
Teljesen egyetértek a fóliázással kapcsolatos hozzászólással. A napszemüveget le tudja venni az ember,sőt ha karcos eldobja vesz másikat,de a fóliánál ezt nem olyan egyszerű megoldani. A headset-en én is ki vagyok akadva,mert vettem már 300Ft-ért is hypermarketban,és teljesen jó volt. Inkább szerintem sokan csak dacból nem használják,mert nehogy már nekik ezt is megtiltsák.
Igazándiból ami veszélyes az,hogy kétszeresen is zavar vezetés közben.
-a kezedben fogod,és nem tudsz hirtelen reagálni mind a két kezeddel ha szükség lenne rá.
-A telefonos beszélgetés,az teljesen elkülönül az autó terétől,mert ha valaki olyannal beszélgetsz,aki ott ül melletted,az ugyanúgy látja a közlekedési helyzetet,és befogja a száját amikor kell,de a vonal végén lévő semmit sem lát,csak mondja és mondja,és mire szólnál hogy várjon egy picit mert helyzet van,meg is történt a baj.
Pontosan ebből alakul ki a csőlátás,hogy teljesen máshogy beszélgetsz telefonon,mintha ott ülne melletted.
A baj hogy ezt észre sem veszi,az aki beleesik ebbe,ugyanúgy mint ahogy az ittas sem tudja elfogadni azt hogy ő "BIZTONSÁGOS"vezetésre képtelen.
Tehát a headset is zavaró,de legalább szabad a kezed,és tudod forgatni szabadon a fejed.
Ugráljunk csak,még a végén teljesen betiltják, aztán állhatunk meg az autóval,ha hívnak.
További balesetmentes közlekedést.
A kézben tartott mobil telefonért jár a büntetés!
Az meg is érdemli aki nem tud vagy 2000-ért venni egy szaros headsettet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!