24 korsó alkoholmentes sör elfogyasztása után szabad-e autót vezetnem? Éjféltől hajnalig ittam ennyit.
Konkrétan hajnal alatt nem tudom mit kell érteni,mondjuk
4 óra,akkor az egy laza matekkal 10 percenként egy korsó
folyamatosan..na ne vicceljünk már..
tegnap 08:05 "Sőt egy éjszaka alatt akár 10-15 doboz 2 % os sört is ihatsz reggelre abból sem marad kimutatható mennyiség!"
Ennél nagyobb ökörséget idén még nem hallottam!
Köszi,de nem próbálnám ki,mert a jogsimra nagyobb szükségem van,mint a jótanácsaidra...
Elfogyasztott szeszesital - Várakozási idő
1dl peszgő, vermouth - 2,5 óra
2dl asztali bor - 2,5 óra
5cl bitter - 2,5 óra
1dl desszert bor - 2,5-3 óra
5cl konyak, likőr - 2,5-3 óra
5cl vodka, whisky, gin, rum "kommers" - 2,5-3 óra
1 koktél, 5cl pálinka - 2,5-4 óra
0,5l sör - 3 óra
5cl "erős rum" - 3-4 óra
5cl "extra erős rum" - 4-6 óra
A jelölt időtartamon túlmenően mintegy 1-3 órás "plusz pihenési idő" javasolt.
"Elfogyasztott szeszesital - Várakozási idő "
Ja csak az nem mindegy hogy egy 45 kg-os csaj fogyasztja vagy egy 130 kg-os fickó. Az imént említett alkohol kalkulátorban érdemes játszadozni egy nagyobb mennyiséggel, és súllyal, és főleg hogy férfi vagy nő az illető.
Nem értem, hogy miért nem lehet most ezt elhinni, hogy ő 24 mentes sört megivott. Mondjuk tartson neki a hajnal 6ig, akkor óránként 4 sör. Én fél óra alatt leverek hármat akkor, ha nem sietek, nem tudom a kétharmadában mi a hihetetlen. Ha sietek, akár ötöt is.
A válasz pedig az a kérdésedre, hogy igen, vezethetsz, ugyanis az az alkohol folyamatosan ürül ki, ezáltal az utolsó megivása után fél órával bőven volán mögé ülhetsz.
Én is ilyen vagyok egyébként, hogy szeretem a sör ízét, szoktam azt csinálni, hogy veszek pár Dreher24et a boltban, majd a hosszabb autóutakon megiszom. Nem tudom mi baj van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!