Hivatásos jogsi, de mennyibe?
nekem a B 3 éve 155 volt.
most kezdem a C kategóriát az durván 350 körül lesz
350? Na, ne. Ez egy kicsit durva lenne! Budapesten (pl a Majsainál) a tanfolyam - elmélet + gyakorlat - most 110.000 körül van, a vizsgadíjak kb 23.000 Ft + egyéb (orvosi stb) messze nincs 350.000 Ft.
A másik az, hogy olyan, hogy hivatásos jogsi önmagában nincs. Attól válsz hivatásossá, hogy megvan a jogsid az adott kategóriára és pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkezel (PAV) és az ott kapott kategória (I.II.III.) alapján vállalhatsz munkát. Megvan határozva, hogy a különböző munkák végzéséhez melyik PAV-kategóriával kell, hogy rendelkezzél. Másrészről a hivatásos besorolásnál 2-es csoportú orvosi alkalmasságid is kell, hogy legyen.
Ha úgy vesszük,hogy kamionra jogsi,akkor tényleg meg van 300 ezer forint. nekem meg van B,C,D, plusz páv 2,3 GKI alapképzés GKI tovább képzés,digit kártya Uniós képesítés. nekem ez mind csak 1millió-ba került. nézd meg a neten és számold össze.
3 Jogosítvány csak nem 700. pulsz a többi. számolj csak utána.
Pesten lehet h annyi de én Bács megye közepén vagyok és mint tudjuk Pesten minden jóval olcsóbb, és ahol kezdtem ott 350 körül mondták ugy h benne van a 2es orvosi páv meg még minden ami kell, és járhatom Európát. Ja és mivel minden pesten van majd oda kell feljárnom többször is vizsgázni ami +pénz.
Pedig nem is hatalmas kamionokat akarnák vinni csak van a cégünknél egy Sprinter (legnagyobb maxi) amit dupla tengelyes futóval kell használni.
"most kezdem a C kategóriát az durván 350 körül lesz"
Én erre válaszoltam, és nem gombolyítottam tovább a fonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!