Nem szavazták meg a zebratörvényt (hogy kötelező legyen lassítani), normálisak?
13:07 - Pesten enélkül IS dugó van rendszeresen, és gyorsabban lehet haladni kötöttpályás járművekkel, meg buszokkal ott, ahol buszsáv van (megkockáztatom, hogy néha gyalog is), mint autóval, az autósok ülnek egyenként a kocsiban, és döcögnek, míg mellettük vígan halad más. Vagyis haladna, ha legalább a zebrán átengednék a gyalogost ott is, ahol nincs lámpa. Jártam kint nyáron Graz-ban, nem volt kérdés, hogy átengednek a zebrán gyalogosan, tudod, meglepődtem, hogy ott ez evidens.
Persze, nem kéne minden zebránál elkezdeni lassítani, de ahol látják, hogy gyalogos van, és átmenne esetleg, ott nem kéne elévágni.
Minden tiszteletem a normálisan közlekedő autósoké, ha nekem lesz jogsim, nem fogok bevágni a gyalogosok elé, ha át akarnak menni a zebrán. Volt olyan már, hogy mentünk autóval (engem vittek), és átengedtük a zebrán a gyalogosokat, ahol nem volt lámpa, mögöttünk meg elkezdett valamelyik sietős autós dudálni, hogy haladjunk, hát no comment... De olyan is volt, hogy a megállóban megálló buszra dudált rá valamelyik, hogy haladjon, hát az se volt semmi, szóval az ilyenek miatt kéne valamit szigorítani, mert ők az egyik, akik miatt balesetek és panaszok vannak.
Vizsgáljuk meg két irányból a kérdést. Tegyük fel, hogy megszavazzák:
Hosszú, belátható útszakasz, zebránál nem áll senki, 30km/h helyett átmész 50-el (ami a megengedettnek több, mint másfélszerese, vagyis elvehetik érte a jogsit). BUTASÁG! NEM kell ilyen felesleges szabály!
Ugyanakkor (sokat vezetek) való igaz, hogy az autóstársaim nagy része nem lassít, nem áll meg akkor sem, ha többen állnak gyalogosátkelőhely előtt. Ebben az esetben jogosnak tartanám a büntetést! Engedjük el őket!
Kicsit más téma: gyalogosokat nem akarják szigorúbban büntetni? Pl amikor piros lámpánál rohangálnak átt az átkelőhelyen, és nekem zöld a lámpám? És ha elütném? Én lennék a felelős, mert nem vezettem körültekintően! Büntessék a gyalogosokat is!
úgy tartanám értelmesnek ezt a törvényt, ha csak akkor kellene megállnia az autósoknak, amikor áll valaki a zebránál, amúgy meg ha nem akkor csak lassabban és elővigyázatosabban mennének át a zebrán.
én még nem vezetek, és tényleg nagyon gáz a helyzet, ritka hogy átengednek a zebránál, pedig külföldön ezt még sohasem tapasztaltam. spanyolországban, görögországban szó nélkül megállnak, nem csak zebránál hanem mindenhol. pedig szerintem ott is sietnek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!