Nem szavazták meg a zebratörvényt (hogy kötelező legyen lassítani), normálisak?
Örülnék, ha valaki végre be tudná mutatni/linkelni a hiteles szöveget (sok helyen hallottam már róla, de senki sem tudja, pontosan mi is volt, mindenesetre az a változat, amit én ismertem, nem egyszerűen annyiról szól, hogy lassítani kell), másrészt nem tartom jó ötletnek, hogy mindig, minden zebra előtt lassítani kelljen. Hajnali 3-kor, a jól kivilágított, 300 m-ről láthatóan kihalt zebra előtt hadd ne kelljen már 30 km/h-val "tisztelegnem"... Vagy hogy friss és egészen más jellegű példát hozzak: Nyíregyháza, Sóstói út, ma délben. A zebrákon senki nem akart átmenni a városhatártól a kórházon és a főiskolán keresztül a körútig. Igen, odanéztem, _tényleg_ senki sem volt ott. A járdán, a zebrától 20 m-re sem. Azt hiszem, nagyobb balesetveszélyt, környezetszennyezést okoztam volna, ha a forgalom által felvett 50-es tempóba minden egyes zebra előtt belefékezek, mint úgy, hogy (gyalogosok által indokoltan vagy indokolatlanul bunkóparasztnak nevezett módon) végighaladtam 50-nel, közben figyelve a zebrán áthaladni szándékozókra.
(mindezt azért, hogy a körúton az első zebrán megpróbáljon elém gurulni egy kerékpáros a pirosból és általa teljesen jogosnak gondolt módon felháborodjon azon, hogy nem engedtem el)
Hát, remélem, hogy gyakran járnak gyalog, és tudják, hogy mit nem szavaztak meg. Én mindig MEGKÖSZÖNÖM annak az autósnak, aki HAJLANDÓ átengedni a zebrán, ott is, ahol NINCS LÁMPA. Mert volt már olyan, hogy emiatt nem értem be az iskolába, mert a kedves autósok közül egy se lassított, hogy átmehessek, és mire átértem, elment több villamos is, amivel mennem kellett. Nem baj, ez még a kisebb gond, remélem, azok miatt is tiszta a lelkiismeretük, akiket zebrán ütnek el.
Gratulálok!
Egy gyalogos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!